Kovancılar'da HÜDA PAR Metin Suiçer’le devam ediyor

HÜDA PAR Kovancılar ilçe teşkilatı 2’nci olağan kongresi gerçekleştirildi.

Kovancılar'da HÜDA PAR Metin Suiçer’le devam ediyor

Advert

Kovancılar ilçe başkanlığı görevini yürüten Metin Suiçer 2. olağan kongrede oy çoğunluğu ile yeniden HÜDA PAR Kovancılar ilçe başkanlığına seçilerek güven tazeledi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan kongre HÜDA PAR Kovancılar ilçe Başkanı Metin Suiçer’in yaptığı selamlama konuşması ile devam etti.

Kongreye katılan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Vedat Turgut önemli açıklamalarda bulundu.

Kongrede bir konuşma yapan Turgut , “ Allah bizi kitabında kardeşler olarak ilan etmiştir gelin biz Türkiye’de Kürt ve Türk kardeşliğini sağlayalım ve dünya Müslümanlarına numune olalım. Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de, Arakan’da şuan Müslümanlar kan ağlıyor. Şuanda Arakan’da Müslümanlar vahşice katlediyor. Şuan Müslümanların milyonlarca güvenli meskeni varken maalesef Suriye’de Müslümanlar, Hristiyanlardan ya da Yahudilerden değil Müslüman kardeşlerinden kaçıyorlar ve o Müslümanları birbirine düşüren Avrupa’ya, Amerika’ya sığınıyorlar” ifadelerini kullandı.

İslam ülkelerinin aralarındaki sınırları kaldırmaları gerektiğini kaydeden Turgut, “ Çözüm bizden geçiyor. Müslümanların birleşmeli, Müslümanların bir araya gelmeli, İslam coğrafyası aralarındaki sınırlar kaldırılmalıdır. Referansı İslam olan HÜDA PAR’ın programına şuan ki İslam coğrafyasının ihtiyacı var. Bu programın İslam coğrafyasına ulaşması için elbette ki hür üyelere ve hür adaylara ihtiyaç vardır.” Şeklinde konuştu.

Advert

Paylaş: