HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Palu ve Kovancılar muhtarlarının sorunlarını dile getirdi

Geçen Hafta sonu HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Palu ve Kovancılar ilçelerinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirmiş, özellikle ilçe muhtarları ile gerçekleştirilen kahvaltı programında muhtarların sorunlarını dinlemişti.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Palu ve Kovancılar muhtarlarının sorunlarını dile getirdi

Advert

HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı, Palu ve Kovancılar İlçelerinde gerçekleştirilen ziyareti değerlendirerek özellikle muhtarların sorunlarını kamuoyu ile paylaştı.

Muhtarların özellikle temizlik noktasında Belediyelerden şikayetçi olduklarını dile getiren HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı,

“Belediye temizlik yapmadığı için muhtarlar kendi imkanları ile temizlik yapıyor”

“Genel başkanımız Zekeriya Yapıcıoğlu memleket ziyaretleri kapsamında Kovancılar ve Palu ilçelerimizde bir dizi ziyaretlerde bulunmuş ve ilçelerimizin muhtarları ile kahvaltı programında bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinlemiştir. Bu kapsamda her iki ilçemizin muhtarları ilçelerinin temizlik sorununun olduğunu dile getirmiş, belediyelerinin temizlik yapmadığını iddia etmişlerdir. Palu merkez ilçe muhtarları mahallelerini kendi imkanları ile temizlettiklerini ifade etmişlerdir.

Belediyelerin aksatılamaz işlerinden biri temizliktir. Nüfus olarak gelişmiş ve tarihi olarak kıymetli olan ilçelerimizde böylesi bir durumun olması üzücüdür. Belediyelerimiz temizlik hizmetlerini gözden geçirmeli ve temizlik sorununa derhal müdahale etmelidir. Halkın ihtiyaçlarını karşılamak ve taleplerini iletmek üzere gayret sarf eden muhtarlarımız ilçenin sorunlarıyla baş başa bırakılmamalı, belediyelerimiz tarafından dikkate alınmalıdır.” dedi.

Muhtarların belediye hizmetlerinden mustarip olduklarını dile getiren Kavaklı,

“Belediyelerde muhtarlar sorunları dinleyecek ve çözecek muhtap bulamıyor”

“Belediyelerde sorunlarını dinleyecek ve çözecek muhatap bulamadıklarını dile getirmiş, yol yapımı ve çevre düzenlemesi konusunda belediyelerin yetersiz kaldıklarını söylemişlerdir. Kovancılar ilçemizin gurbetçileri temmuz ve ağustos aylarından tatile gelmektedirler. İlçenin ana yol çalışması ticaretin en yoğun olduğu zaman diliminde yapılarak esnafın ticaretine engel olduğu ve büyük zarar verildiği ifade edilmiştir.

Açıklamanın devamında Kavaklı,

“İlçelerde ve köylerde yapılan deprem konutlarında ciddi problemlerin olduğunu dile getiren muhtarlarımız, köylerde yapılan TOKİ konutları çelik konstrüksiyon şeklinde yaptığı için köy halkının belirli bir kısmı ilçe merkezine göç etmek zorunda kalmışlardır.  Ayrıca köylerde tek katlı konutlar yapılarak vatandaşın odun, kömür ve tahıl ürünleri için depo ihtiyacı karşılanmamıştır. Yeni yapılacak olan konutların iki katlı yapılarak bodrumunun olmasını ve betonarme yapılmasını istemektedir.  İlçe merkezlerinde toplu yapılan konutlarda ise cami ve okulun yapılmadığı, fırın ve market gibi temel ihtiyaçların karşılanması için çarşı sistemine yer verilmediğinden şikayetçilerdir.

Depremde zarar gören evler yıkılmış ya da yıkılması kararı alınmıştır. Bu evlerden hak sahibi olan vatandaşlar ilçe merkezlerinde yapılan konutlardan evlerini almışlardır. Bundan dolayı yıkılan ya da yıkılacak olan evlerinin elektrik aboneleri kapatılmıştır. Vatandaş arazisinde yeniden ev yapması ya da bahçesinde elektrik ihtiyacının karşılaması için yeni abone işlemi yapmak zorundan bırakılmıştır. Halkın abonesini iptal ederek aynı adres için yeni abone müracaatından elde edilecek gelir düşünülerek yapılan bu uygulama halka zulümdür.” dedi.

Advert

Paylaş: