Kalehan Beyhan Enerji: Can ve Mal Güvenliğiniz Önceliğimizdir

Kalehan Beyhan-1 HES İşletme Müdürlüğü, Murat Nehir yatağı üzerinde yapılan baraj dolayısıyla su seviyesinin yükselip alçalmasından kaynaklı oluşabilecek can ve mal kaybının önlenmesi noktasında vatandaşları bilgilendirme faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Kalehan Beyhan Enerji: Can ve Mal Güvenliğiniz Önceliğimizdir

Advert

Halkın mal ve can güvenliğini önceleyen Kalehan Beyhan-1 HES İşletme Müdürlüğü, yaz mevsiminin başlaması nedeniyle yüzme ve piknik alanı olarak seçilen nehir yatağına girilmemesi noktasında Palu ve Beyhan Belediyelerinden ve cami minarelerinden anonslar gerçekştirdi. Broşürler hazırlanarak okullarda öğrencilere, ilçe halkına ve çevre köylere dağıtımı gerçekleştirildi.

Beyhan HES İşletme Müdürlüğü, özellikle nehir yatağında bulunan ikaz direklerine, ikaz tabelalarına ve güvenlik personelinin sözlü anonslarına çok dikkat edilmesi gerektiğini önemle vurguladı.

 

Kalehan Enerji İşletme Müdürlüğü, Murat Nehir yatağında meydana gelen yağışlarla birlikte su seviyelerinin ciddi anlamda yükseldiğini ve bununda can ve mal kaybına sebep olabileceğini belirterek,  gerekli olan ikaz ve anonslara dikkat edilmesi için vatandaşların dikkatli olmasını istendi.

Açıklamanın devamında;

“Artan yağışlardan dolayı, baraj seviyesinin yükselmesi, enerji üretimi amacıyla santral gruplarının devreye alınması sonrası, nehir seviyesindeki 5 metrelik bir yükselme yaşanmaktadır. Beyhan Kalehan Enerji olarak önceliğimiz vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğidir. Uyarılarımızın yol üzerinde koymuş olduğumuz levhalar ve ikaz direkleri ile araçlarımızla yaptığımız ve yapacağımız anonslardır. Bu kapsamda yapmış olduğumuz uyarı ve ikazlara vatandaşlarımızın uymasını istiyoruz. Bizim için en önemli olan insan hayatıdır. Bu kapsamda çalışmalarımız ve uyarılarımız devam ediyor ve devam edecektir.” dedi.

Kalehan Beyhan-1 HES İşletme Müdürlüğü bu konularda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlara teşekkür etti. 

Advert

Paylaş: