“Geleceğimiz için Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek önemlidir”

GAZİANTEP - Okulların tatil olmasıyla beraber Camilerde açılan Yaz Kuran Kursları’na akın eden çocuklar yaşadıkları sevinç ve heyecanı İLKHA’ya anlattı.

“Geleceğimiz için Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek önemlidir”

Advert

 

2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de yaz Kur'an kursları "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" temasıyla dün başladı. Her yaştan kız-erkek öğrencilerin yoğun katılımı ile başlayan kurslar, yaz tatili süresince devam edecek.

Şehitkâmil ilçesi Seyrantepe Mahallesi'ndeki Ukkaşe b. Mihsan Cami'nde açılan yaz Kur’an kursuna katılan öğrenciler, duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

Yaz tatilini Allah'ın kitabı Kur’an-ı Kerim okuyarak değerlendirmek istediklerini ifade eden öğrenciler, tüm arkadaşlarını da camilerde açılan Kur’an kurslarına katılmalarını istediler.

“Hem eğleniyoruz hem de yüce kitabımız olan Kuran'ı Kerim'i öğreniyoruz”

Her yıl yaz Kur’an kurslarına katıldığını belirten Musa İnan, “Camiye gelmeyi çok seviyorum. Bütün arkadaşlarımın da gelmesini istiyorum. Zaten tatildeyiz. Camiye gelelim. Bugün yaz Kur’an kursları başladı. Bundan dolayı ben de camiye geldim. Diğer arkadaşlarımın da gelmesini istiyorum. Kur’an-ı Kerim'i öğrenmelerini istiyorum. Herkes öğrenip okusun istiyorum. Her yıl yaz Kur’an kurslarına geliyorum. Camiye gelip Kur’an-ı Kerim öğrenmek güzel. Evde insan tek başına öğrenemiyor. Hem eğleniyoruz hem de yüce kitabımız olan Kuran'ı Kerim'i öğreniyoruz.”dedi.

“Hem Kur’an-ı Kerim öğreniyoruz hem de dinimizi öğreniyoruz”

Kur'an'ı Kerim dersi almanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten Furkan Deniz de “Kur’an kursuna geldiğim için çok mutluyum. Kur’an kursuna gelmek çok güzel. Sokakta vaktimizi boş geçirmek yerine buraya, camiye gelip hem Kur’an-ı Kerim öğreniyoruz hem de dinimizi öğreniyoruz. Geçen sene de camiye gelmiştim. O zaman Kur’an-ı Kerim öğrenmiştim. Kur’an-ı Kerim öğrenmek çok güzel.”ifadelerini kullandı.

“Bu yaz inşallah düzenli geleceğim”

Okullar tatil olduğundan dolayı camiye Kur'an dersi almak için geldiğini ve yaz tatilini Allah'ın kitabını okuyarak değerlendirdiğini belirten Alper Dalığalli ise “Yaz tatili başladığı için Kur’an öğrenmek için kursa geldim. Geçen sene gelememiştim. Ama bu yaz inşallah düzenli geleceğim. Yaz kursunda Peygamberimizi, dinimizi öğreniyoruz. Yaz kursunu iyi ki açmışlar. Çünkü Kur’an-ı Kerim’i ve dinimizi öğrenmek çok güzeldir. Bütün arkadaşlarımın da camiye gelip Kur’an-ı Kerim öğrenmelerini istiyorum.” şeklinde konuştu.

“Diğer arkadaşlarımızın da gelmesini çok istiyorum”

Yaz Kur’an kursu başladığı için çok mutlu olduğunu belirten İkra Nur Demir de şunları dile getirdi:

“Diğer arkadaşlarımızın da gelmesini çok istiyorum. Peygamber Efendimizin hayatını, Kur’an-ı Kerim’i ve dinimizi öğreniyoruz. Yani çok güzel bilgiler öğreniyoruz. Her çocuğun gelmesini çok isterim. Her anne ve babanın çocuğunun Kur’an-ı Kerim öğrenmesini istiyordur. Dinimizi ve Kur’an-ı Kerim’i öğrenmemizin gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Peygamber Efendimiz de dinimizi öğrenmemizi çok istemiştir. Kur’an-ı Kerim’i de öğrendiğimiz zaman güzel bir ahlak edineceğimizi öğrendim.”

“Bence herkesin Kur’an-ı Kerim'i öğrenmesi gerekiyor”

Yaz Kur’an kurslarının açılmasını dört gözle beklediklerini belirten Zehra Pekmezci, “Kur’an-ı Kerim kursu açıldığı için çok mutluyuz. Herkesin de bu yaz camiye gelip Kur’an-ı Kerim’i öğrenmesini isteriz. Burada yeni şeyler öğreniyoruz. Güzel bir ortam var. Sabahleyin heyecanla uyanıyoruz. Mutlu bir şekilde gelip mutlu bir şekilde de evimize dönüyoruz. Geleceğimiz için Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek önemlidir. Herkesin gelmesini tavsiye ederim. Kur’an-ı Kerim'i öğrenmeliyiz. Bence herkesin Kur’an-ı Kerim'i öğrenmesi gerekiyor.” diye konuştu.

“Kur’an kursunun açılmasını çok bekliyordum”

Hatice Kübra Kara da “Ben bu yaz Kur’an kursunun açılmasını çok bekliyordum. Çünkü burada bizler dinimizi öğreniyoruz. Çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Hocalarımız bize çok iyi davranıyorlar. Kur’an-ı Kerim'i de çok seviyoruz. Her yaz tatilinde ailemiz bizi camiye gönderiyor. Bu da bizim için çok güzel oluyor. Arkadaşlarımın da gelip Kur’an-ı Kerim'i öğrenmesini istiyorum.” diye belirtti.

“Dinimizle ilgili bilgileri öğrenmek istiyorum”

Yaz Kur’an kurslarında Kur'an-ı Kerim dersi ile birlikte aynı zamanda da Peygamber Efendimizin hayatı başta olmak üzere diğer dini bilgileri de öğrenme fırsatı bulduklarını belirten Aybüke Elif Keçeci, şöyle konuştu:

“Dört yıldır camiye Kur'an-ı Kerim dersi almak için geliyorum. Okullar kapanmadan önce biz Kur’an kursunun başlamasını dört gözle bekliyorduk. Ailelerimiz de Kur’an-ı Kerim'i öğrenmemi çok istiyoruz. Dinimizle ilgili bilgileri öğrenmek istiyorum.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

 



 

Advert

Paylaş: