Cumhurbaşkanı Erdoğan iftar programına katıldı

DİYARBAKIR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da kanaat önderleriyle iftar programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan iftar programına katıldı

Advert

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır programı çerçevesinde, kanaat önderleriyle iftar programına katıldı.

TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi'nde düzenlenen iftar sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan'ın mübarek olmasını dileyerek, bu kutlu ayın hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Diyarbakır'ın kardeşliğin ve dayanışmanın şehri olduğunu belirten Erdoğan, dört bir yanı enbiya makamlarıyla nakşedilmiş bu şehirde İslam düşmanı emperyalistlere taşeronluk devrinin kapandığını söyledi.

Erdoğan, "Diyarbakır'da artık milletin emanetini korumakla görevli olanların bodrum katlarında teröristlerin ayakçıları tarafından tokatlandığı, belediyenin imkânlarının teröristlerin emrine verildiği dönem sona ermiştir. Allah'ın izniyle Diyarbakır yeni bir başlangıcın, bir şahlanışın arifesindedir. 24 Haziran, Diyarbakır'ın önünde taze bir sayfanın açılacağı gün olacaktır." denildi.

Ortalığı ayağa kaldıranlara bakılması gerektiğini dile getiren Erdoğan, "Yurt içinde ve yurt dışında demokrasimize sürekli kara çalmaya çalışanları şöyle bir gözden geçirin. Sadece imtiyazı elinden alınan seçkinleri göreceksiniz. Sadece çalışmadan, üretmeden, hiçbir riske girmeden para kazanmaya çalışmış ve alışmış rantçıları göreceksiniz. Sadece Diyarbakır sokaklarında top koşturan çocukları annelerinden koparıp dağa kaçıran terör baronlarını göreceksiniz. Sadece camiye giden imamın, rızkının peşindeki esnafın, pırıl pırıl dimağları geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin kanını döken canileri göreceksiniz. Sadece 15 Temmuz gecesi insanlarımızı vahşice katleden FETÖ'cü hainleri göreceksiniz. Sadece Kobani bahanesiyle 53 vatandaşımızın ölümüne neden olan siyasetçi kılıklı provokatörleri göreceksiniz. Sadece 28 Şubat döneminde imam hatipleri kapatan, dini kurumlarımızın kapısına kilit vuran, kızlarımızı üniversiteye sokmayan faşistleri göreceksiniz. Bu milleti takunyalı, makarnacı, kömürcü, irticacı diye aşağılayan kibir abidelerini göreceksiniz. Sadece baskı, zulüm ve dayatmayla milleti hizaya sokmaya çalışan jakobenleri göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

Program sonrasında kentten ayrılmak üzere havaalanına hareket eden Erdoğan, davet üzerine bir kafede vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi. (İLKHA)

 




 

Advert

Paylaş: