Kebanlı Üreticilere Ceviz ve Badem Fidanı Dağıtıldı

Keban İlçe Tarım Müdürlüğünün yürütmüş olduğu meyveciliği geliştirme projesi kapsamında üreticilere törenle badem ve ceviz fidanı dağıtıldı.

 Kebanlı Üreticilere Ceviz ve Badem Fidanı Dağıtıldı

Advert

Keban İlçe Tarım Müdürlüğünün yürütmüş olduğu meyveciliği geliştirme projesi kapsamında üreticilere törenle badem ve ceviz fidanı dağıtıldı.

    Keban İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmet binası önünde düzenlenen törene; Keban Kaymakamı Hayrettin BASKIN, İlçe Jandarma Komutanı Nursi ÇAĞLAK, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Vedat ERGÜN, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaddin SEÇKİN, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer KAYA, DSİ Şube Müdürü Yasin CELAYİR ile çok sayıda üretici katıldı.

   İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaddin SEÇKİN; "Meyveciliği Geliştirme Projesi Kapsamında  60 çiftçimize %70' i Bakanlığımız tarafından karşılanmak üzere Badem ve Ceviz fidanı dağıtacağız. Fidanlar ile birlikte budama makası da hediye edilecektir. İlçemiz için önemli olan bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen başta İl Müdürümüz Turan KARAHAN, İl Müdür Yardımcımız Vedat ERGÜN 'e ve Sayın Kaymakamımız Hayrettin BASKIN'a,  Ak Parti İlçe Başkanı Ömer KAYA'ya ve siz değerli üreticilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

    İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Vedat ERGÜN ise  fidanların dağıtılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, fidanların çiftçilere hayır ve bereket getirmesini diledi.

          Keban Kaymakamı Hayrettin BASKIN; " Bugün  güzel bir projeye şahitlik ediyoruz. 10 bin adet fidan dağıtımını içeren bu proje ile çiftçilerimize 8 bin adet badem, 2 bin adet ceviz fidanı dağıtacağız. Bu fidanların %70'i Tarım Bakanlığı desteklidir. Tarım geçmişte olduğu gibi bundan sonra da önemli olacaktır. İlçemizde  geçmiş yıllarda da bu nitelikte projeler uygulandı. Projeler gerçekleştikçe görüyoruz ki Keban ilçesi kayısı, badem ve ceviz üretiminde önemli bir yere sahip olacak. Almış olduğunuz fidanları iyi yetiştirirseniz kendi gelirinizi arttıracağınız gibi ilçe tarımını da geliştireceksiniz" dedi. BASKIN konuşmasının sonunda başta İl Müdürü Turan KARAHAN  ve İl Müdür yardımcısı Vedat ERGÜN olmak üzere projede emeği geçen herkese   teşekkür etti.

Advert

Paylaş: