Hava durumu nasıl olacak?

Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu kıyıları, Bartın ve Sinop çevreleri dışında kalan bütün bölgelerin yağışlı geçeceği bekleniyor.

Hava durumu nasıl olacak?

Advert

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu kıyıları, Bartın ve Sinop çevreleri dışında kalan bütün bölgelerin yağışlı geçeceğini açıkladı.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Doğu Akdeniz ile Muğla kıyıları, Antalya, Isparta'nın güneyi, Malatya, Elazığ ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus ile birlikte Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının Marmara ve Ege ile Türkiye'nin doğu kesimlerinde 3 ile 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların Doğu Akdeniz ile Muğla kıyıları, Antalya, Isparta'nın güneyi, Malatya, Elazığ ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli (20-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek (sel, su baskını, hortum, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve benzeri) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Toz taşınımı uyarısı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin batı kesimlerinde görülen toz taşınımının öğle saatlerinden sonra Mardin, Şırnak, Hakkâri, Şanlıurfa'nın doğusu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde etkili olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksamalar ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Çok bulutlu, bölgenin güney ve batı kesimleri ile zamanla İstanbul, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Muğla'nın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz, Antalya çevreleri ile Isparta'nın güneyinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimleri ile akşam saatlerinde Düzce ve Zonguldak çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Bartın ve Zonguldak çevrelerinde sis ve pus görülmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin iç kesimlerinin aralıklı yağmurlu, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt'un yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, kuzey ve doğu kesimlerde yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus ile birlikte kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don görülmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden sonra doğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Advert

Paylaş: