Yılmaz: HÜDA PAR'ın tercihi kendi logosuyla oy pusulasında yer almaktır

GAZİANTEP - HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, "HÜDA PAR’ın tercihi ittifaklı veya ittifaksız oy pusulasında kendi amblemi, adı ve logosu ile yer almak şeklindedir." dedi.

Yılmaz: HÜDA PAR'ın tercihi kendi logosuyla oy pusulasında yer almaktır

Advert

 

Gaziantep'te partisinin düzenlendiği bir programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, parti olarak 81 ilde 600 aday ile seçime gireceklerini söyledi. HÜDA PAR'ın tercihinin seçim ittifakı olsun veya olmasın oy pusulasında kendi amblemi, adı ve logosuyla yer olmak olduğunu ifade eden Yılmaz, "Arzumuz, temennimiz budur, seçimlere bu şekilde girmeye çalışacağız.” dedi.

Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen program HÜDA PAR Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karakurt’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"İlkelerimize uygun ittifak teklifi olursa değerlendiririz"

Seçim çalışmaları hakkında partililere bilgilendirmede bulunan Yılmaz, 81 ilde seçime girme kararları ve diğer partilerle görüşme tekliflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR olarak 81 ilin tamamında seçime gireceklerini belirten Yılmaz, “Biz parti olarak tercihimizi ilk gün açıkladık. Biz gerekirse baraj engeline takılmayı da göze alarak 81 ilde ve 600 milletvekili adayı ile yani tam liste ile her yerde seçime girmeyi düşünüyoruz. Elbette ki İttifakların partiler için avantajları vardır. İlkelerimize ve hassasiyetlerimize uygun, avantajlı bir ittifak teklifi olursa partimiz tarafından değerlendirilir.  Duruma göre ittifak gerçekleşir veya gerçekleşmez, bu husus bizim seçimlere girme durumumuzu etkilemeyecektir. Her halükarda HÜDA PAR’ın tercihi ittifaklı veya ittifaksız oy pusulasında kendi amblemi, adı ve logosu ile yer almaktır. Arzumuz ve temennimiz budur, seçimlere bu şekilde girmeye çalışacağız.” şeklinde konuştu.

İttifakta yer alan bir partinin, o ittifakın cumhurbaşkanı adayına oy vermek veya desteklemek zorunda olmadığını belirten Yılmaz, CHP, Saadet Partisi, DP ve İyi Parti’nin yaptığı ittifaka da değinerek şunları söyledi:

“Bu seçimde ortada yeni bir sistem var. Bu nedenle, yeni sistemin iyi anlaşılması lazım. Şu an küçük olan partiler için belki en avantajı olan formül ittifaklardır. Yani barajı aşma endişesini taşıyan partiler eğer meclise girmek istiyorsa, meclise milletvekili göndermek onlar için birinci öncelikli hedef ise ittifaklardan birisi içerisinde yer alarak barajı aşabilirler. Bu partiler ittifak içerisinde kendi logosuna verilen oyların sayısınca o ittifaktan milletvekili çıkarabilir. İttifakta yer alan bir partinin daha fazla milletvekili çıkarabilmesi için seçmenin, ittifak karesi içinde yer alan kendi partisine oy vermesi gerekir."

"Partiler için dost veya düşman yoktur, rakip vardır"

Siyasette diğer partilerle ve seçmenleriyle görüşmenin, konuşmanın, kendisine veya partisine oy istemenin doğal olduğunu ifade eden Yılmaz,  "Partiler için dost veya düşman yoktur, rakip vardır. Yani ‘A partisi bizim dostumuz ve B partisi bizim düşmanımızdır.’ gibi bir kavram siyasette yoktur. Diğer bütün partiler bizim rakiplerimizdir. Ama siyaset arenasında birbirine rakip olan bu partiler, başka bir rakip partiye karşı bir araya gelebilir, iktidara gelmek için ittifak kurabilirler. Ya da bu seçimde olduğu gibi seçim barajını aşmak için geçici olarak bir ittifakta yer alabilirler. Zaten şu anki yeni sistemde ittifaklar kalıcı değil geçicidir."

Yılmaz konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Seçimlere tek başına girdiğimizde hedefimiz Türkiye’nin beşinci partisi olmalıdır. Biz Müslüman bir fert olarak fedakârlık yapar, kardeşimizi kendimize tercih ederiz. Fakat siyasette bu yoktur. Siyasetin kuralları başkadır. Siyasette başka partiyi kendi partisine tercih etme yoktur. Siyasette önce ‘benim partim’ vardır. ‘Benim parti programım vardır. Hedef iktidar olup, kendi parti programını uygulamaktır.  O halde partimizi iktidara taşımak için çalışmalıyız. Eğer biz bu seçimde oyumuzu artırarak sandıktan güçlü çıkarsak, partimiz güçlenecek. Ülke siyasetinde etkili ve yetkili bir parti olacağız. Şu an ülkede gerek geçmişten gelen ve gerekse de yeni oluşmuş birçok sorun vardır. Mağduriyetler var. O yüzden biz kendimiz güçleneceğiz ve sorunların üstesinden geleceğiz. Biliyorsunuz, Sivas davasından ve diğer İslami kesimden 20-25 yıldır haksız yere cezaevinde yatan insanlar var. Biz bunları dile getirdiğimizde, ‘iktidar bakacağız, halledeceğiz, bu işler öyle kolay değil’ diye yıllardır oyalıyor.

"Kürt ve Türk annelerin ağıtları üzerinden rant elde edenler sorunu çözmüyorlar"

"Aynı şekilde bu ülkede Kangren haline gelen bir Kürd meselesi var. Kürtlerin yaşadığı mağduriyet ve mazlumiyeti gidermek için ciddi adımlar atılmıyor. Kürd ve Türk annelerin ağıtları üzerinden siyasi rant elde edenler bu sorunu çözmüyor. Adalet eşitlik temelinde bir çözüm sunulmadığı için acılar yaşanmaya devam ediyor. Bizim meselemiz ve derdimiz herkesin hakkına kavuşmasıdır, adaletin olmasıdır. Kürd’ün, Türk'ün, Arap’ın eşit olmasıdır, ayrımcılığın olmamasıdır."

Seçime girme yeterliliği olan bütün partilere görüşme teklifte bulunduklarını ve bu partilerden de beşi ile görüştüklerinin bilgisini veren Yılmaz, “Biz parti olarak seçime girme yeterliliğimiz ortaya çıktıktan sonra ayın 26'sında diğer 10 partinin hepsine görüşme talebimizi ilettik. Bu talebimize olumlu yanıt veren 5 parti ile görüştük. Görüştüğümüz partiler Ak Parti, Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi, Vatan Partisi ve İyi Parti. Diğer 5 parti ise görüşme talebimize olumlu veya olumsuz bir dönüş yapmadı.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat’ın da bir konuşma yaptığı program yapılan dua ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

 




 

Advert

Paylaş: