Elazığ`da Yapılan Asayiş Haberleri... Kısa..Kısa

Son 24 Saatte Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü`nün uyuşturucu ve fetö operasyonları ile seçim koordinasyon bilgilerinin yanında asayiş uygulamaları hakkında açıklamalar yapıldı.

Elazığ`da Yapılan Asayiş Haberleri... Kısa..Kısa

Advert

Son 24 Saatte Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü`nün uyuşturucu ve fetö operasyonları ile seçim koordinasyon bilgilerinin yanında asayiş uygulamaları hakkında açıklamalar yapıldı.

UYUŞTURU OPERASYONU

“Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce ilimiz genelinde uyuşturucu madde satışı yapan, piyasaya uyuşturucu madde süren şahıslara yönelik; “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Sağlamak” suçu şüphesi ile, 15.01.2018 tarihinde başlayan çalışmalarda, 22 ara yakalamada 417,37 gr kubar esrar, 5,02 gr tütünle karışık kubar esrar, 132,16 gr metamfetamin, 13 adet ecstasy hap, 2,05 gr hint keneviri,0,32 gr toz esrar, 3 adet uyuşturucu metamfetamin içiminde kullanılan cam tüp ele geçirilmiş ve 52 şahıs hakkında yasal işlem yapılmış, 3 şüpheli tevkif edilmiştir.
Yapılan bu çalışmalar neticesinde, 27.04.2018 tarihinde il merkezinde yapılan eş zamanlı operasyonda 3 adet tüfek, 6 adet ruhsatsız tabanca,19 adet fişek, 2 adet pala, 1450 euro, 250 dolar, 27 adet mermi, 60 adet kaleşnikof mermisi,10 gr toz esrar, 2 gr metamfetamin, 8 adet uyuşturucu içiminde kullanılan cam tüp ele geçirilmiştir.” Denildi.

ÇOCUK VE GENÇLERİN KORUNMASINA YÖNELİK DENETİM UYGULAMASI

“Elazığ Valiliğimiz koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğümüzce ilimiz merkez ve ilçelerinde, okul servis araç ve sürücüleri, okul çevresinde okulla ilgisi olmayan şüpheli şahıslar ile okul ve öğrenci yurtları çevresinde bulunan parklar, metruk binalar, içkili yerler, kahvehane ve internet kafe gibi umuma açık yerlerde yapılan denetimlerde; 77 okul ve çevresinde, 112 okul servisi ve 207 umuma açık yerde toplam 1700 şahıs sorgulanmış, aranması olan 1 şahıs yakalanarak gerekli adli işlemlere başlanılmış, 7 okul servisine çeşitli konulardan trafik yönünden işlem yapılarak toplam 861 TL trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlenmiştir. Ayrıca 2 kişi hakkında kapalı alanda sigara içmekten, 1 iş yerine kapalı alanda sigara içirtmekten, 1 iş yerine ruhsatsız faaliyet göstermekten, 1 iş yerine ruhsata aykırı kapı açmaktan ve 1 iş yerine ise belgesiz nargile sunumu yapmaktan idari işlem yapılmıştır.” Denildi.

FETÖ OPERASYONU: 19 GÖZALTI

“Elazığ Valiliği koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, FETÖ/PDY, TSK içerisinde oluşturmuş olduğu Mahrem Yapılanmasının deşifre edilmesi amacıyla, aralarında aktif olarak çalışan ve açıkta olan askeri personele yönelik 26 Nisan 2018 tarihinde Elazığ merkezli toplam 16 ilde belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyon neticesinde 19 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiş olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.” denildi.

SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ İLETİŞİM BİLGİLERİ

“24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda yapılmasını sağlamak amacıyla ülkemiz genelinde alınacak güvenlik tedbirlerinin koordinasyonu ve seçim süreci içerisinde meydana gelen olaylarla ilgili bilgilerin sağlıklı bir şekilde toplanması ve değerlendirilmesi amacıyla emniyet müdürlüğümüz bünyesinde Seçim Koordinasyon Merkezi 19 Nisan 2018 tarihinde il merkezinde Güvenlik Şube Müdürlüğü nöbetçi memurluğu odası olarak belirlenmiş olup, 24 saat esasına göre çalışmaktadır.
Seçim Koordinasyon Merkezi ile 0505 318 23 09 numaralı hat ve Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğümüze ait (0424) 241 10 07 - 0505 318 23 00 numaralı hatlardan ayrıca 155 Polis İmdat hattından ulaşım sağlanacaktır.”

Advert

Paylaş: