Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Advert

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç ve doğu kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların öğle saatlerinden sonra Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Şanlıurfa, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Van'ın güneybatısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ile 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Yerel kuvvetli yağış uyarısı!

Doğu bölgelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların öğle saatlerinden sonra Diyarbakır, Adıyaman, Siirt, Batman, Mardin, Şanlıurfa, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Van'ın güneybatısında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Yerel su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, yağış anında ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına, görüş mesafesinde azalma) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.



 

Advert

Paylaş: