Okuçular Depremi Yıl Dönümü Münasebetiyle Kovancılar HÜDA PAR Açıklama Yaptı

HÜDA PAR Kovancılar İlçe Başkanı İsrafil Karamazı okçular depreminin yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Okuçular Depremi Yıl Dönümü Münasebetiyle Kovancılar HÜDA PAR Açıklama Yaptı

Advert

Yaptığı açıklamada şu açıklamalara yer verildi;

Bugün 8 mart okçular depreminin yıl dönümü olduğunu belirten Karamazı; "9 yıl önce sabah namazı vaktinde merkez üssü okçular olan 6.0 şiddetinde bir deprem ile sarsıldık. Bu depremde 51 canımızı yitirdik, evlerimiz yıkıldı hayvanlarımız telef oldu. Büyük acılarla sonuçlanan bir deprem yaşadık.

Hayatını kaybedenlere bir kez daha rahmet diliyor, yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyoruz. 

Okçular depremi gelip geçti. Ama şu an toplum olarak daha büyük depremlerle karşı karşıyayız. Sokaklarımız, evlerimiz, Çarşı pazarımız, çocuklarımız, gençlerimiz ve geleceğimiz bugün 10 ve üzeri depremlerle sarsılmaktadır. Ahlaki yozlaşma, değerlerimizden uzak yaşam standartlarına yönelik, önlem alınmazsa daha vahim sonuçlarla karşılacak, sarsıntılar yaşamaya devam edeceğiz.

Çocuklarımız, gençlerimiz, çarşıpazarımız, evlerimiz batı kültürünün depremleriyle sarsılırken bizler ( resmi kurum ve kuruluşlar, parti, STK, kanaat önderleri, imamlarımız ve toplum) öylece bakakalırsak, neslimiz islami anlayıştan ve yaşantıdan uzaklaşır. Batı kültürü bir virüs gibi hızla yayılmaktadır. Bir an önce tedbir almalı, bizi içerden çökertecek bu sarsıntılardan kurtulmalıyız. "dedi

Advert

Paylaş: