Kovancılar HÜDA PAR gündemi değerlendirdi

HÜDA PAR Kovancılar İlçe Başkanlığı ilçenin gündeminde olan sorunları dile getirdi.

Kovancılar HÜDA PAR gündemi değerlendirdi

Advert

HÜDA PAR ilçe teşkilatı olarak gündeme ait sorunları şu başlıklar altında görüyoruz.

1-İşsizlik:

Öncelikle işsizlik sorunu sadece ilçemize has bir durumun olmadığını belirtmek isteriz. Ama bizim derdimiz Kovancılar. Maalesef ülke genelinin bir sorun haline gelen işsizlik, Kovancılar`da da iliklerimize kadar işlemiş durumdadır. Gençlerimiz maalesef iş bulamayarak büyük bir sıkıntı yaşamakta farklı ilegal yollarla para kazanmaya çalışmaktadırlar.

Çok verimli topraklarımız olmasına rağmen su olmadığından veya su varlığı içinde yokluk çektiğimizden, arazilerimize arpa ve buğdaydan başka bir şey ekemiyoruz. İlçe Halkının yakından bildiği bir konudur ki;  yıllar önce Kovancılar Ovasına Murat nehrinden su verilir, halkımız şeker pancarı ekerek bırak işsizliği dışardan farklı illerden işçi getirip çalıştırılırdı. Bugün gelinen noktada ovamızda su yok ve gençlerimiz hatta yaşlılarımız ve bayanlar bile gurbete çıkıp çalışmak zorunda kalmaktadırlar.

Birde diplomalı işsizler söz konusu gençlerimiz 15-16 yıl maddi ve manevi emek vererek gençliklerini okullarda geçiriyor. Devlet hafızasının FETÖ mensubu memurlar tarafından oluşturulduğu bilinmesine rağmen, insanların hala bu hafızaya göre işleme tabi tutulmasının, haklı hiçbir gerekçesi olmamakla birlikte, maalesef gençlerimiz güvenlik soruşturmaları adı altında ya memur olamıyor veya memurluktan atılıyor. Memurluğu hak kazanmasına rağmen mahkeme kararı olmadan, bir memurun kalem oynatmasıyla, gençlerimizin hayatları karartılmaktadır. Bu zulümden derhal dönülmelidir.

 

2-Uyuşturucu:

İlçemizde gençler arasında uyuşturucu hızla yayılmaktadır. Bunu iki sebebi olduğunu görmekteyiz. Birincisi yukarıda belirttiğimiz işsizlik nedeniyle gelecek korkusu ve bunun yanında ikincisi maneviyattan yoksunluk.  Gençlerimize iş temini noktasında gerekli önlemler alınmadığı gibi, maneviyat noktasında da gerekli olan girişimler yetersiz kalmaktadır. Her zaman dediğimiz gibi gençler bizim sermayemizdir. Gençlerimizi hayata bağlayan ana noktaların en önemlisi Maneviyattır yani İslam dinidir. Bunu bilen batılılar gençlerdeki maneviyatı yok etmek için dört koldan saldırmaktadır. Biz Müslümanlar bu konularda gerekli önlemleri almadığımız ve devleti milletiyle birlik için hareket etmediğimiz için batılılar bu konularda hedeflerine biraz daha yaklaşarak gençlerimizi manevi duygulardan uzak tutmaktadır. Yapılması gereken devletin tüm kurumları ve tüm stk, parti ve kanaat önderleri olarak bir araya gelip ortak hareket etmektir. Daha önce Kaymakam Bey döneminde bu konularla ilgili bir araya gelinmiş ve önemli kararlar alınmıştır. Bu bir araya gelişleri çok önemsiyor ve bu toplantıların tekrar etmesini talep ediyoruz. Alınan kararların uygulamasını elzem görüyoruz.

3- Belediye hizmetleri ile ilgili halkın bize ilettiği sorunlar üzerine;

Halkın geneli Belediye Hizmetlerinden memnun olmadığını bizlere iletmektedir. Bizler bu konuları araştırdığımızda vardığımız sonuçları kamuoyu ile paylaşma gereği duyduk. Bunların başında çöplerin düzenli bir şekilde toplanmadığından şikayet edilmektedir. Önceki belediye başkanının döneminde geceleri çöpler toplandığı için çöp sorunu pek olmazdı. Bu sorun çöplerin gündüz toplandığı günden bu yana sorun olarak dile getirildiğini tespit ettik. Birde düzenli olarak çöplerin toplanmaması da sorunu daha da katmerleştirdiğini gözlemledik. Çözüm olarak düzenli bir şekilde, çöp vergisi ödeyen vatandaşların çöplerini  gece toplanmasını, belediyeden talep ediyoruz.

Bir diğer konu ise;  Kovancılarımızın yer altı kanalizasyon ve şebeke problemleri ve çarpık yapılaşma nedeniyle yağan yağmurlarda ilçemizin bazı bölgelerinin su baskınlarına maruz kaldığı, yollarda yürünemez şekilde sellerle kaplandığı gözlenmiştir. Bu konunun halledilmesi en elzem konulardandır.

Bazı mahallelerimiz su problemi yaşadıklarını bizlere bildirdiler. Bu problemin halli en önemli konudur. Susuzluk Kovancılarımızın kaderi olmamalıdır.

HÜDA PAR KOVANCILAR İLÇE BAŞKANLIĞI

Advert

Paylaş: