Amcam Şehid Şeyh Said`in Mazlumiyetini Hüda Par`da Gördüm Aday Oldum

27. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 24 Haziran`da yapılacak. 11 Partinin Milletvekili seçimlerinde yarışacak. Bu partilerden biride Hür Dava Partisi olacak. 79 ilde parti olarak seçime giren HÜDA PAR Elazığ`da da seçime girecek. Elazığ Milletvekili adaylarından Abdulkadir Septioğlu ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Amcam Şehid Şeyh Said`in Mazlumiyetini Hüda Par`da Gördüm Aday Oldum

Advert

27. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 24 Haziran`da yapılacak. 11 Partinin Milletvekili seçimlerinde yarışacak. Bu partilerden biride Hür Dava Partisi olacak. 79 ilde parti olarak seçime giren HÜDA PAR Elazığ`da da seçime girecek. Elazığ Milletvekili adaylarından  Abdulkadir Septioğlu ile bir röportaj gerçekleştirdik. 

Bizleri kabul ettiğiniz için en evvela teşekkür ederim. Septioğlu ailesi olarak siyasetle iştigal eden bir ailesiniz. Size soru Abdulkadir Septioğlu KİMDİR?

En evvela hoş geldiniz Safalar getirdiniz. Abdulkadir Septioğlu kimdir sorusuna şöyle cevap vereyim;

Biz aile olarak Palumuzun Ariflerinin Reisi konumunda olan Şeyh Ali Septi Hazretlerinin torunlarıyız. Mevlana Halid-i Şehrezori Hazretlerinden halifeliği alan dedemiz Şeyh Ali Septi Hazretleri Palu`ya yerleştiler. Nakşi tarikatını yol tutmuş bir aileyiz. Silsile olarak Şeyh Ali Septi Hazretleri, Şeyh Hasan Efendi, Şeyh Abdulkadir Efendi ve Babam Şeyh Hüsamettin Efendi`dir.

Siyasetle uğraşan bir aile olduğumuzu söylediniz,  doğrudur. Amcalarımız belediye başkanlığı, milletvekilliği ve bakanlık dahi yapmışlıkları vardır. Bazen partilerden bazende bağımsız milletvekili olarak siyasetle iştiğal ettiler.

HÜDA PAR yeni bir parti, HÜDA PAR`ı tercih sebebinizi öğrenebilir miyiz?

Şahsım olarak HÜDA PAR`dan daha yeni görev almış biri değilim. İlk kurulduğunda Şura Meclis Üyeliği de yaptım. Yakından tanıdığım, içinde aktif görev aldığım bir parti.

Daha popülist partiler dururken bazıları neden bu partide yer aldığımı bana sorabilir? Onlara vereceğim cevap; ben HÜDA PAR`dan önce HÜDA PAR`lıları yakından tanıdım. Daha dernek aşamasında iken tanımaya başladım. İslam davası uğruna çekmiş oldukları çileye, yalnız bırakılmalarına rağmen, Allah`ın davasındaki sadakatlerini ve hiç şikayet etmemelerini gördüm. Bu manzara bana Amcam Şehid Şeyh Said Efendi`nin mazlumiyetini ve idama bile giderken dik duruşunu hatırlattı.

Ayrıca bu kardeşlerimizin mağduriyetleri yanında uğradıkları iftiralar, Amcam Şehit Şeyh Said Efendiye atılan iftiralar gibi paralellik arzediyor.  Amcamı darağacında asanlar birde iftira olarak O mübarek insanı İngiliz ajanı olarak yaftalmışlardı. Bu iftirayı tarih kitaplarına koymuşlardı.  Aynen bunun gibi bu kardeşlerimize kumpaslarla zulmedenler, Yasin Börüleri katledenler Amcama atılan iftiralar gibi iftiralar atıyorlardı. Kimi devlet taraftarı diyor, bir diğer başka şekilde yaftalıyordu. Bu iftiralara, zulümlere rağmen bu insanların en ufak bir şekilde sarsılmamaları yollarında kararlılıkla yürümeleri beni derinden etkiledi.  O zaman dedim ki bu bir parti davası değil, DAVA PARTİSİDİR. Ben de bir fert olarak HÜDA PAR`lı oldum.

Peki Sayın Septioğlu Milletvekili Adaylık Süreci nasıl gerçekleşti anlatır mısınız?

Parti merkezimiz beni ziyarete geldiler. Aday olmamı istediler. Ben yakın zamanda geçirdiğim rahatsızlık dolayısıyla aday olmak istemedim. Bir fert olarak bu Partiye elimden gelen desteği vereceğimi söyledim. Onlar ısrar etmeleri 1. Sıra milletvekili adayı olmamı istemelerine rağmen rahatsızlığım nedeniyle gezemeyeceğimi, parti çalışmalarına istenen düzeyde katılamayacağımı onun için beni arka sıraya atmalarını istedim. Böylelikle aday oldum.

Elazığ`dan Aday Oldunuz, Elazığlılara Mesajınız Nedir?

Elazığlılara şunu söylemek istiyorum;  Gönlünde Allah korkusu barındıran, size yalan söylemeyecek, sizin malınızı çalmayacak, size ihanet etmeyecek olan, ancak yapabileceğini söyleyen bu gönül erlerine destek olsunlar. HÜDA PAR olarak söyleyecek çok sözümüz var.  Bize verilecek destek ve her oy, sesimizi yükseltecek ve duyması gerekenler duyacaktır.

Tüm Elazığlı Hemşehrilerimden özel bir isteğim şudur;  HÜDA PAR`ı yakından tanıyın. İnanın çok seveceksiniz. “İşte benim partim bu” diyeceksiniz. Evet ulusal medya sesimizi kısıyorlar, bize ambargo uyguluyorlar, konuşturmuyorlar, bizler geziyoruz, anlatıyoruz çünkü derdimiz var. Derdimiz kurban bayramında Yasinlerin Kurban eti taşırken, fakirler doysun endişesinin ta kendisidir. Yasinleri ve daha nicelerini yetiştiren işte bu dava idi.

Parti olarak kendi logomuzla hiçbir ittifakta yer almayarak seçime giriyoruz. Bize verilen oy hiçbir partiye gitmiyor. Bunun altını özellikle çiziyorum. Halkımızı kandırmaya yönelik bir propaganda var. Bunu iyi bilsinler ki HÜDA PAR`ın oyu HÜDA PAR`a aittir. İttifakta yer alanların oyların birbirini etkilediği doğrudur.

Bir diğer konu ise; HÜDA PAR`a verilen oyların boşa gideceği yalanını uyudurup halkın iradesini küçümsüyorlar. Bilakis HÜDA PAR`a verilen oy, HÜDA PAR`ın sesini yükseltecek, mazluma katık, zalime korku olacaktır. Biiznillah HÜDA PAR şu anki siyasi ortamda halkımızın çıkış noktasıdır. Bize göre boşa giden oy şu şekilde olur; 5 yıllığına seçilen milletvekilleri,  memleketine gelmez, halkını sormaz, hizmet etmez, kibirle halkına bakar, doğru dürüst gençlere iş imkanı sağlamaz, seçim vakti gelince memleketine oy için gelir, halkını hatırlar. İşte bu oy boşa gitmiştir.

Advert

Paylaş: