Adıyaman Belediye Başkanından HÜDA PAR hazımsızlığı

ADIYAMAN - Seçim çalışmaları kapsamında Demokrasi Parkında stant açan HÜDA PAR’ı hedef alan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, beraberindeki bir grup ile gelerek stanttın kaldırmasını istedi.

Adıyaman Belediye Başkanından HÜDA PAR hazımsızlığı

Advert

 

Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu seçim çalışmaları kapsamında Demokrasi Parkında tanıtım standı açan HÜDA PAR’ın tanıtım standının kaldırmasını istedi.

Talebi karşısında Valilik makamını ve seçim mevzuatını adres gösteren HÜD PAR yetkililerini sözlü olarak tahkir eden Başkan Kutlu, “İzin almadan kimse stant açabilirsiniz diyemez. Valilikten böyle bir şey yapılmışsa ben onları da düzeltirim.” ifadelerini kullandı.

“Standın kaldırılması için elimden geleni yapacağım”

Seçim çalışmaları kapsamında Adıyaman Çarşı merkezinde bulunan Demokrasi Parkı’nda stant açan HÜDA PAR’a müdahale etmek isteyen Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, izin veren kurumun valilik olduğunu öğrenince önce öfkelendi, ardından standın kaldırılması için elinden geleni yapacağını söyleyerek üstü kapalı tehdit etti.

Olay dün akşam saat 23.00 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgilere göre meydanda kurulu iftar çadırından çıkan Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu ve beraberindeki kalabalık grup meydanda açılan HÜDA PAR standının bulunduğu alana yönelerek stant sorumluları ile tartışmaya girdi.

“En azından gelip bir izin almanız gerekirdi.” diyen Kutlu, dünyanın hiçbir yerinde belediyelerin izni olmaksızın, isteyenin istediği yerde stant açamadığını söyledi ve sözlerinin kaynağının seçim mevzuatı olduğunu söyledi.

“Biz burada kendi kafamıza göre stant açmadık”

Meydanda açtıkları standı kendi kafalarından açmadıklarını, valilik makamında yapılan toplantı sonrası, valiliğin bilgisi dahilinde alanda stant açtıklarını belirten HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Mehmet Demir, konuşmasına devamla şöyle dedi:

“Başkanım biz burada kendi kafamıza göre stant açmadık. Valilikte toplantı yaptık ve onların söylemesi ve yer göstermesi üzerine burada stant açtık. Ama siz, mevzuat böyle değil diyorsanız… demek oluyor ki ya valilik bu işi bilmiyor veya bizi yanlış yönlendiriyor. Oysa ki valilikte yapılan toplantıda bize gösterilen kitapçıkta; ‘Adıyaman Valiliği seçim koordinasyon merkezi tarafından verilen kitapçıkta yer alan maddede “seçim süreci boyunca siyasi partiler ve bağımsız adaylar, halkın huzur ve refahını bozmamak, yaya veya taşıt trafiğini engellememek koşulu ile önceden izin almaksızın tanıtım yeri (stant) açabilirler. Bu konu da çıkabilecek uyuşmazlıkların çözümünde ilçe seçim kurulları yetkilidir.’ yazılıdır.” Ama siz böyle değil diyorsunuz. Takdir sizin, diyeceğimiz bir şey yok ama biz standı kaldırmıyoruz. Kaldıracaksanız buyurun kaldırın.” ifadelerini kullandı.

“Valiliğe söyleyin burası dağ başı değil”

Seçim mevzuatından ve Valilik kararı üzerinden kendisine cevap verilmesine tepki gösteren Belediye Başkanı Kutlu, kendisine cevap veren İl Başkanı Demir ve Milletvekili adaylarına sözlü tahkirde bulunarak şöyle konuştu:

“Sen ya bilmiyorsun ya da yanlış anlıyorsun ya da valilikten size yanlış anlatılmış. Gidin valiliğe söyleyin! Belediye Başkanı diyor ki; Burası dağ başı değil ve isteyen istediği yere stant açamaz. Yok öyle bir şey. Yarın HDP’de ‘ben burada stant açacağım’ derse o zaman ben ona da sesimi çıkaramayacağım. Yok eğer Valilikten böyle bir şey varsa ben onları da düzeltirim.”  

Üstü kapalı tehdit

Seçim mevzuat kitapçığından verilen bilgilere rağmen dayattığı uygulamayı seçim mevzuatına dayandırdığını söyleyen Kutlu, seçim mevzuatını en iyi bilenlerden biri olduğunu iddia ederek, “Bu stant yarına kadar buradan kalkacak. Standın kaldırılması için elimden geleni yapacağım.” diyerek üstü kapalı tehdit etti.

HÜDA PAR yetkililerinden olumsuz cevap alan Başkan Kutlu bu seferde olayı emniyete taşıyarak Güvenlik Şubeyi devreye sokarak standı kaldırmaya çalıştı.

Güvenlik Şube polislerinin, standın kaldırılmasını istediğini söyleyen Demir, “Burada stant açmak yasak değil. Bizim dışımızda burada stant açan partiler var.  Birçok STK ve bazı siyasi partilerin de çalışmaları var. Onların burada durmasına mevzuat izin veriyor da bizim stant açmamız mevzuata aykırı diyor Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu. Bunu anlamak mümkün değil. Bu açıkça partimize karşı bir hazımsızlığın göstergesidir ve iyi niyetli bir girişim değildir. Başka bir şekilde bunu izah etmek mümkün değildir.” diyerek tepki gösterdi. (İLKHA)

 




 

Advert

Paylaş: