BM Gazze'deki katliamı araştırmak için komisyon kuracak

HABER MERKEZİ - BM İnsan Hakları Konseyi terör çetesini kınadığı tasarıda, Gazze'deki katliamı araştırmak için bağımsız bir soruşturma komisyonu kurulmasını kabul etti.

BM Gazze'deki katliamı araştırmak için komisyon kuracak

Advert

 

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, siyonistlerin Gazze sınırında, işgal altındaki topraklarda Filistinlilere yönelik katliamının ardından özel oturum düzenledi.

Özel oturumda, Konsey üyesi ve gözlemci ülkelerle BM bünyesindeki uluslararası sivil toplum kuruluşları siyonistleri kınayan konuşmalar yaptı. Terör çetesinin "gelişigüzel" güç kullanmasının kınandığı oturumda Gazze sınırındaki olayların araştırılması için Konsey tarafından bağımsız bir soruşturma komisyonu kurulmasını öngören tasarı oylamaya sunuldu.

Türkiye'nin de desteklediği tasarı, ABD ve terör çetesinin itirazlarına rağmen 29 lehte, 2 aleyhte ve 14 çekimser oyla kabul edildi. Tasarı için sadece ABD ve Avustralya red oyu kullanırken, Almanya, İngiltere, Japonya ve İsviçre çekimser kaldı.

İslam ülkelerinin yanı sıra Belçika, Brezilya, Şili, Çin, Küba, Ekvador, Meksika, Nepal, Slovenya, Güney Afrika Cumhuriyeti, İspanya ve Venezuela da tasarı lehinde oy kullandı.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat yaptığı yazılı açıklamada, BM İnsan Hakları Konseyi'nin aldığı kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Ureykat "Bu karar uluslararası hukuku ve uluslararası insan haklarını ihlal eden işgal güçlerinden hesap sorulması, işlediği suçlardan caydırılmasının yanı sıra kurbanlar için adaletin yerini bulması bakımından doğru bir karar." ifadelerini kullanarak BM'nin aldığı karara destek verdi.  

Siyonist terör çetesi başbakanı Netanyahu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, BM'nin kararına tepki gösterdi. (İLKHA) 

 



 

Advert

Paylaş: