"Müslümanlar Ramazan ayını fırsat bilmeli"

İSTANBUL - ​Ramazan ayı münasebetiyle tavsiyelerde bulunan İttihadul Ulema Üyelerinden Abdulbari Çelik, Müslümanların Ramazan ayını fırsat bilmesi gerektiğini belirtti.

Advert

Ramazan ayının yaklaşması münasebetiyle tavsiyelerde bulunan İttihadul Ulema Üyelerinden Abdulbari Çelik, Müslümanların Ramazan ayını fırsat bilmesi gerektiğini belirtti.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azat olmak olan, ibadet ve yardımlaşma ayı Ramazan'ın yaklaşmasıyla beraber, Müslümanların bu ayda nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili âlimlerden ve kanaat önderlerinden önemli tavsiyeler yapılmaya devam ediliyor.

İçinde Kur’an-ı Kerim'in indirildiği ve bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'nin bulunduğu mübarek Ramazan ayı ile ilgili tavsiyelerde bulunan Molla Abdulbari Çelik, Müslümanların Ramazan ayına sahip çıkmaları gerektiğini belirtti.

Ramazan ayında yapılması gerekenlerle ilgili tavsiyelerde bulunan Çelik, "Rabbimize hamdolsun, Ramazan ayı geliyor. Bu ayda bol bol ibadet etmemiz, Kur’an-ı Kerim okumamız ve elimizden geldiğince namazlarımızı camilerde cemaatle kılmamız lazım. Kesinlikle teravih namazlarını kaçırmamalıyız. Müslümanlarla beraber hareket edip fakir fukarayı gözeterek iftarlar vermemiz lazım. Özellikle hasetten, yalandan, gıybetten uzak durarak o tür ortamlarda bulunmamamız gerekiyor. Boş vakitlerimizi camilerde Kur’an-ı Kerim okuyarak değerlendirmemiz lazım. Ramazan özel bir zamandır, o zamanımızı özel ibadetlerle geçirmemiz lazım." dedi.

Her zaman Allah’ın zikredildiği, Allah'tan bahsedildiği ortamlarda bulunması gerektiğini ifade eden Çelik, konuşmasının devamında Tevbe Suresi 60'ncı Ayet-i Kerimesini hatırlatarak, “Ramazan'da özellikle bu tür ortamlarda bulunmamız gerekiyor. Ramazan ayı fitre, zekât ayıdır. Zekâtlarımızı Kur’an-ı Kerim'de geçen, Kur’an’ın bize öğrettiği, sınıflara vermemiz gerekiyor. İslam için Kur’an için mücadele veren ve mağdur olan insanları da unutmamamız lazım. Fitre ve zekâtlarımızı düzgün bir şekilde mağdur olan insanlara, medrese talebelerine, ilim okuyanlara ulaştırmamız lazım. Rabbim şimdiden bütün Müslümanların amellerini kabul etsin, Ramazan'ı bizlere ve ümmete hayırlı kılsın." şeklinde konuştu. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

 

 



 

Advert

Paylaş: