Tasalı, aşırı yağışlardan dolayı zarar gören aileleri ziyaret etti

BİNGÖL - HÜDA PAR Bingöl Milletvekili aday adayı Hamdullah Tasalı aşırı yağışlardan dolayı zarar gören aileleri ziyaret etti.

Tasalı, aşırı yağışlardan dolayı zarar gören aileleri ziyaret etti

Advert

 

Yoğun yağışın ardından evleri su altında kalan aileleri ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl Milletvekili aday adayı Hamdullah Tasalı, evleri ve eşyaları kullanılamaz hale gelen vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Bir süredir il genelinde etkili olan yağış nedeniyle merkez Simani ve Kültür Mahallesi’nde bulunan bazı binaların bodrum katında yaşayan ailelerin evleri su altında kaldı. Yaşanan su baskınlarından dolayı onlarca aile mağdur oldu.

Su baskınları sonucu mağdur olan aileleri mahallelerinde ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl Milletvekili aday adayı Hamdullah Tasalı, ailelerle görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. 

“Mevcut kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi Bingöl’ü kaldırmıyor”

Burada ailelerin yaşadığı sorunları dinleyen Tasalı, Bingöl’de yaklaşık bir haftadır etkili olan yağış nedeniyle binaların bodrum katlarında kalan onlarca ailenin su baskınlarından dolayı mağdur olduğunu söyledi.

Ailelerin ev eşyalarının tamamen su altında kaldığını ve maddi zararlarının olduğunu aktaran Tasalı, “Su baskınlarının ana sebebi, altyapının yetersizliğidir. Büyüyen şehre mevcut kanalizasyon ve yağmur suyu boruları yetersiz kalıyor. Bu sorunu daha öncede dile getirmiştik. Ne yazık ki uyarılarımız duyulmadı, ondan ötürü bugün su baskınları gerçekleşti. Bu su baskınlarının temel sebebi; yağmur sularının, kanalizasyona bağlanmış olması ve tahliye borularının dar olmasıdır. Dolayısıyla su gerisin geriye evlere boşalıyor, lavabolardan, tuvaletlerden, evin içerisine geri akıyor.” dedi.

“Binaların bodrum katlarına oturum ve mesken izni verilmemeli”

Yeni yapılmasına rağmen, altyapının şehri kaldıramadığını ifade eden Tasalı, “Yetersiz kalan altyapıdan dolayı devamlı su baskınları oluyor. Daha öncede söylemiştik, bodrumda oturum ve mesken izni verilmemesi gerekir. Ama ne yazık ki şu anda gezdiğimiz 7-8 bodrum katında elektrik aboneliği, doğalgaz aboneliği ve su aboneliği olan aileler burada oturuyor. Yetkililer bu konuda üzerlerine düşeni yapsalardı şu anda bu mağduriyetler olmazdı. Bodrum katlarında oturum izni verilmezse vatandaş gelip oturmaz ve bu şekil mağduriyetlerde olmazdı.” diye konuştu.

“Halkın mağduriyeti giderilmelidir”

Su baskınları sonucu evleri ve eşyaları kullanılamaz hale gelen vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirten Tasalı, “Yetkililer bu insanların mağduriyetini gidermesi gerekiyor. Belediyeye de bir çağrımız olacak, bodrum katlarında oturma izni vermemesi gerekir. Oturma izni verdiğiniz zaman vatandaş mecburen gelip buralarda oturur. Bodrumlar oturma yeri değil, bu mağdur insanların hali ne olacak, kim bunların zararlarını karşılayacak? İnsanların mağdur olmaması için önceden tedbirlerin alınması gerekir. Yetkililerin duyarlı olması gerekir. Bu konuda yetkileri göreve çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)

 



 

Advert

Paylaş: