Seçim propagandası yasaklarına ilişkin kararlar yayımladı

HABER MERKEZİ - YSK'nın, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlere ilişkin adaylara uygulanacak propaganda yasaklarını içeren kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Seçim propagandası yasaklarına ilişkin kararlar yayımladı

Advert

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve Milletvekilleri Genel Seçimi'ne ilişkin adaylara uygulanacak propaganda yasaklarını içeren kararları yayımlandı.

Buna göre; seçim zamanında genel yollar üzerinde, mabetlerde, kamu binalarında ve seçim kurullarınca gösterilenlerden başka meydanlarda toplu propaganda yapmak yasak olacak.

Açık yerlerde güneşin batmasının ardından iki saat sonra ve güneşin doğumuna kadar toplu olarak sözlü propaganda yapılamayacak.

Fakülteler, öğrenci yurtları ve üniversite kampüslerinde seçim propagandası ve seçim toplantısı yapılamayacak. Türkiye dışında açık yerlerde ve gümrük kapılarında sözlü propaganda yapılamayacak.

Adaylar, propaganda süreleri içine kendilerini tanıtıcı broşür, el ilanları, parti bayrağı, poster, afiş veya ses ve görüntü içeren yayınları dağıtmakta serbest olacak ancak bu malzemeleri dağıtacak olanların 18 yaşını doldurmuş olması gerekecek. Adayların seçmenlere herhangi bir hediye, eşantiyon dağıttırmaları yasak olacak. (İLKHA)



 

Advert

Paylaş: