Doğu Anadolu’da 429 köy yolu ulaşıma kapandı

Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesinde 429 köy yolu ulaşıma kapandı.

Doğu Anadolu’da 429 köy yolu ulaşıma kapandı

Advert

Doğu Anadolu Bölgesi kar yağışının etkisine girdi. Uzun süredir etkili olan sıcak havalar yerini kar yağışına bıraktı. Akşam saatlerinden itibaren bölgede etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle, Bitlis, Van, Hakkâri ve Muş illerinde 429 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Bitlis’te etkili olan kar yağışı nedeniyle 146 köy yolu ulaşıma kapanırken, okullar bir gün süreyle tatil edildi. Kamu kuruluşlarında çalışan hamile ve engeli çalışanlar ise idari izinli sayıldı. İl Özel İdare ekipleri tarafından, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma yapılırken; belediye ekipleri de ana ve ara arterlerde kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 141 köy yolu ulaşıma kapandı. Özellikle fırtınanın etkili olduğu Bahçesaray’da 70 kırsal mahalle ve mezranın yollarının tamamen kapandığı belirtildi. Kapanan yolların ulaşıma tekrar açılması için Özel İdare ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Muş’ta ise kapanan 30 köy yolunun açılması için çalışmalar başlatıldı. Hakkâri’de 34 köy ve 78 mezranın yolunun yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı belirtildi. Kapanan yokların açılması için çalışmalar sürüyor.

Öte yandan meteoroloji 14’inci Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın bulutlu olacağı ve yüksek kesimlerde ise yer yer karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.

En düşük sıcaklıklar; Bitlis’te sıfırın altında 1, Muş’ta sıfırın altında 3, Van ve Hakkâri illerinde ise 1 derece olacağı belirtilirken; en yüksek sıcaklıklar ise Bitlis’te 4, Van’da 6, Muş’ta 9, Hakkari’de 3 derece olması bekleniliyor. (İLKHA)

 


 

Advert

Paylaş: