Palu’da Mağdurlar Basın Açıklaması Düzenledi

Korucu alımları ile İŞKUR alımlarında mağdur edildiklerini dile getirenler usulsüzlükleri protesto etmek için Basın açıklaması düzenlendi.

Palu’da Mağdurlar Basın Açıklaması Düzenledi

Advert

 

 

BASIN AÇIKLMASININ TAM METNİ                     

 Bizler Palu İlçesinde ve Köylerinde Güvenlik korucusu alımlarında yapılan haksız alımlarla mağdur edilmiş kişiler ve kişilerin yakınlarıyız. Bizler alınacak olan koruculuk için Spor testini geçip sözlü mülakatına da katıldık. Ancak spor testinden başarısız olanlar ve sözlü mülakata da çağrılmayanlar haksız bir şekilde Karakol tarafından aranarak kazandıkları söylendi. Zaten Kaymakamlık sitesinde kazananların listesi açıklanmış olsaydı bu kişiler ortaya çıkacaktı. Biz Siyasi ranta çevrilen bu alımlarda mağdur ve mağdur yakınları olarak sesimizi yetkililere duyurmak için Basın Açıklaması yapıp imza kampanyası başlatmış olmaktayız. Toplayacağımız bu imzaları dilekçemizle birlikte İçişleri Bakanlığına, Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanına göndereceğiz.

1-Tarhana ve Andılar KÖY Muhtarları Kaymakam tarafında makamlarına alınmayıp kovulmuştur.Soruyoruz:Neden

2-Seçim güvenliği toplantısında İlçe Kaymakamı, bakan yardımcıları milletvekilleri bizi arıyor, elimizden bir şey gelmiyor diyor: Bu ne anlama geliyor, bu işte usulsüzlük ve torpil olduğunu göstermiyor mu?

3-Spor Testinden sonra puanlar neden açıklanmadı?

4-Puanları %100 olan değil de puanı az olan neden alındı?

5-Bazı kişiler Spor testine girmediği halde koruculuk için çağrılıp hak verilmiş. Soruyoruz neden?

6-Daha önce yaş sınırı yoktu, yaş sınırı neden daha sonra eklendi

7-Bazılarını, akrabalarının sicilinden dolayı elenmiştir. Kişi akrabalarının sicilinden dolayı suçlumumdur ki elediniz. Neden?

8-Maden, Alacakaya ve Genç gibi ilçelerde listeler açıklanıp Kaymakamlık sitelerinde verilirken Palu’da listeler neden Kaymakamlık sitesinde hala açıklanmadı. Neden?

9-Bingöl’ün Genç ilçesinde kuralar çekilirken Palu’da neden kura çekilmedi. Neden?

10-Korucu kayıtları başlamadan önce Belediye Başkanı neden kendisi liste hazırlıyordu?

 

11-Kaymakamlık sitesindeki koruculuk alımıyla ilgili haberler neden kaldırıldı?

Advert

Paylaş: