İstanbul kutlu sevdaya hazırlanıyor

İstanbul kutlu sevdaya hazırlanıyor

Advert

Peygamber Sevdalıları Platformu, Marmara Koordinatörlüğü 7 Mayıs Pazar günü Yenikapı Miting alanında “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)” temasıyla düzenleyeceği Kutlu Doğum etkinliği öncesi basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek etkinlik hakkında açıklamalarda bulunuldu.

Topkapı Sosyal Tesislerinde yapılan basın toplantısını Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü Cengiz Kurtaran yaptı. Her yıl düzenledikleri Kutlu Doğum etkinliklerinin amacının toplumunun ortak değeri olan Hz. Muhammed'in etrafında toplanmaya teşvik etmek olduğunu ifade eden Kurtaran, buna ön ayak olmak için çabaladıklarını belirti.

"Resulullah’a tabi olmak ve onu tanıtmak ona karşı sorumluluğumuzdur"

Hz. Muhammed’in herkes için bir rehber, kılavuz olduğunu belirten Kurtaran, şunları söyledi:

"7 Mayıs 2017 Pazar günü Fatih Yenikapı’da İstanbul Kutlu Doğum etkinliğimizi yapacağız. Yıllardır bu etkinliği düzenlememizdeki amaç, özellikle bütün toplumun değeri olan, herkesin kabul ettiği, gönlünde yaşattığı, değer verdiği, mukaddes gördüğü sevgili Peygamberimizi toplumun ortak değeri olarak sunmak ve o ortak değer etrafında toplanmaya teşvik etmek, ön ayak olmaktır. Sevgili Peygamberimiz hepimizin peygamberidir. Hepimiz için bir rehber, kılavuzdur. Dolayısıyla şu anda toplumun içinde bulunduğu ıstırapların son bulması için, özellikle coğrafyamızda ve bütün dünyada akan gözyaşlarının durması; sevgili Peygamberimiz (sav)’i anlamak, onu anlamaktan ve onu yaşamamızdan geçer. Resulullaha tabi olmak ve onu tanıtmak Peygamberimize karşı sorumluluğumuzdur."

Bu yılki Kutlu Doğum etkinliğinin temasının "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" olduğunu hatırlatan Kurtaran, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu yıl sevgili Peygamberimizin adalet yönünü ele alacağız. Sevgili Peygamberimiz nasıl adil bir yöneticiydi, idareciydi, babaydı ve bir tüccardı, bütün bu konuları toplumumuzla paylaşarak, onun hayatından adaleti ve hakkı kendi hayatımıza aksettirmeye ve hayatımızla resmetmeye çalışacağız. İnşallah bunun da hem maddi ve hem de manevi katkıları olacaktır. Çünkü sevgili Peygamberimizin anıldığı meclisler, anıldığı toplumlar manen ihya olmuş, huzur bulmuş ve adaletin hâkim olduğu toplumlar olmuşlardır."

Etkinlik çalışmalarının platform üyesi ve gönüllüleri tarafından yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Kurtaran, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak İstanbul Yenikapı Miting Alanında yapacağımız Kutlu Doğum etkinliği için heyecan da artmış durumda. Etkinliğimize kısa bir süre kalması nedeniyle aylardır devam eden Kutlu Doğum çalışmalarında artık sona gelindi. Hazırlıklarımız platforma üye derneklerimizin üye ve gönüllülerinin samimi ve ihlaslı gayretleri ile etkinlik günü yaklaştıkça daha da yoğunlaştı ve hazırlıklarımızın son aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Şu an yoğun bir şekilde tanıtım ve davet için tüm üye ve gönüllülerimiz seferber olmuş durumda ve İstanbul’un her tarafına davetimizi ulaştırma çabasındayız. Ayrıca hazırladığımız özel davetiyelerimizle tüm sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine, basın-yayın kuruluşlarına, yazarlara ve resmi kurum ve kuruluşlara ziyarette bulunarak etkinliğimize davet ediyoruz. Amacımız bu kutlu etkinlikten herkesi haberdar etmek ve Peygamber (sav)’e olan sevgimizi hep beraber ilan ederek layık ümmet olmak için gayret göstermektir. Ayrıca etkinliğe son 2 gün kala anons araçlarımız İstanbul’umuzun dört bir tarafında ve en ücra yerlerinde Peygamber Sevdalısı halkımızı etkinliğe anons yoluyla davet edecekler ve bölgelerinde ki araç kalkış noktalarını halkımıza duyuracaklar.” dedi.

"İstanbul'un her iki yakasından araç kalkış noktaları belirlendi"

Etkinlik alanına ulaşım için Anadolu Yakası ve Avrupa Yakasıdan araç kalkış noktalarının belirlendiğini ifade eden Kurtaran, “Peygamber sevdalısı halkımızı alana taşımak için Anadolu yakasında 10 ilçede 29 ve Avrupa yakasındaki 18 ilçede ise 82 nokta olmak üzere toplam 111 noktadan etkinlik alanına ücretsiz servis araçlarımız ulaşımı sağlayacak. Bu konuda hazırlıklarımız tamamlandı. Biz bütün gayretimizle araç kalkış noktalarına gelen peygamber sevdalısı halkımızı mağdur etmeksizin etkinlik alanına taşıyacağız.” diye belirtti.

"Hz. Muhammed'in hayatını konu alan kitap dağıtılacak"

İstanbul genelinde Peygamber Sevdalıları Platformu Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanan "Hira'dan Yükselen Nur" adlı kitabın hediye olarak dağıtılacağını belirten Kurtaran, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“100 binin üzerinde Hz. Muhammed’in hayatını konu alan ve Peygamber Sevdalıları Platformu Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanan 'Hira'dan Yükselen Nur' adlı kitabı hediye olarak dağıtacağız. Her yıl olduğu gibi yurt dışından ve yurt içinden yine misafirlerimiz olacaktır. Bu yıl platform tarafından hazırlanan ve on maddeden oluşan 'Hak ve adalet' konulu mesaj okunacaktır. Hak ve adaletin tesisi, Müslümanların arasındaki kardeşliğin pekişmesi, vahdetin oluşması için İslam âlemine çağrı yapılacaktır.”


 

Advert

Paylaş: