"Dünyanın gözü önünde insanlık ve manevi değerler katledilmektedir"

HABER MERKEZİ - ​TBMM Başkanı Kahraman, siyonistlerin Filistin'deki katliamlarına ilişkin, "Dünyanın gözü önünde insanlık ve manevi değerler katledilmektedir." dedi.

Advert

 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gazze'de düzenlenen barışçıl gösterilerde siyorist terör rejimin katliamlarına ve ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Filistin'in başkenti Kudüs'e taşımasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

ABD'nin uluslararası hukuku ve kararları hiçe sayarak büyükelçiliğini Kudüs'e taşıdığını belirten Kahraman, "Bununla dünya ve bölge barışına önüne geçilemez şekilde büyük bir darbe vurmuştur. Bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir. Bunu takbih ve telin ediyoruz." dedi.

Kudüs'ün üç semavi dinin kutsal kabul ettiği bir şehir olduğunu belirten Kahraman, Kudüs'ün, Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına göre uluslararası statüye sahip olduğunu hatırlattı.

"İslam alemini karşı durmaya davet ediyoruz"

Kahraman, "Kudüs'te bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Dünyanın gözü önünde insanlık ve manevi değerler katledilmektedir. İnanç dünyası ve tüm insanlık, bir bütün halinde, kabul edilemez bu duruma karşı gerekeni yapmalıdır. İsrail'in yaptığı bu devlet terörüne ve insanlık dramına karşı sessiz kalınmamalıdır. Türkiye gereken tavrını göstermekte ve göstermeye devam edecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak İslam alemini, inanç dünyasını ve bütün insanlığı bu zulme, bu drama ve devlet terörüne karşı sessiz kalmamaya, karşı durmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 




 

Advert

Paylaş: