Elazığ'da imam ve müezzin ataması yapılacak

Elazığ'da imam ve müezzin ataması yapılacak

Advert

Elazığ ve ilçe müftülükleri bünyesinde bazı nedenlerden dolayı görevlerinden ayrılan veya ayrılacak olan cami görevlilerinin yerlerine, açıktan vekil imam hatip ve müezzin kayyım ataması yapılacağı bildirildi.

 

Elazığ Müftülüğü, il ve ilçe müftülükleri bünyesinde bazı nedenlerden dolayı görevlerinden ayrılan veya ayrılacak olan cami görevlilerinin yerlerine, açıktan vekil imam hatip ve müezzin kayyım ataması yapılacağını duyurdu.

Elazığ Müftülüğünden yapıla yazılı açıklamada, İl ve İlçe Müftülükleri bünyesinde yurtdışı, askerlik, sağlık kurulu raporu vb. nedenlerden dolayı görevlerinden ayrılan veya ayrılacak olan cami görevlilerinin yerlerine, ayrıca ders ücreti karşılığında Kur’an kurslarında belletmen olarak görev almak isteyen kişiler için sözlü/uygulamalı yarışma sınavıyla, açıktan vekil imam hatip ve müezzin kayyım ataması yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, sınava katılmak isteyen adaylarda aranacak şartlar  şöyle sıralandı:

"1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesindeki şartlar ile Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “ortak nitelik” şartını taşımak.

2- 2016 Yılı KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri olanlar.

3- Vekil İmam-Hatip, Vekil Müezzin Kayyım olarak atanmak için en az İmam Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim mezunu olmak.

4- Lise mezunu ve hafız olanlar Vekil Müezzin Kayyımlık için müracaat edebileceklerdir."

Adayların, İl Müftülüğünden temin edecekleri “İş Talep Formu”Na Diploma ve 2016 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi ile Hafızlık Belgesini (hafız olanlar) ekleyerek şahsen 10 Ocak 2017 tarihine kadar Elazığ Müftülüğüne müracaat etmeleri gerekiyor. Süresi içerisinde yapılmayan veya posta yoluyla yapılan müracaatların dikkate alınmayacağı ifade edildi.

Başvuruların ardından sınav 11 Ocak 2017 tarihinde saat 09.00’da İl Müftülüğünde başlayacak.

Sınavdan başarılı sayılmak için sözlü/uygulamalı mülakattan 100 tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) ve üzeri puan almak gerekiyor.

Atamalar ise başarılı olan adaylar arasından Sözlü/Uygulamalı Mülakat Puanı en yüksek olandan başlamak suretiyle başarı sırasına göre yapılacak.

Atamalara ilişkin ayrıntılı bilgiye Elazığ Müftülüğünün sitesinde ulaşılabiliyor

Advert

Paylaş: