HÜDA PAR Elazığ 2’nci Olağan Kongresini yaptı

HÜDA PAR Elazığ İl Teşkilatı 2’nci Olağan Kongresi, Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz'ın da katılımıyla yapıldı. Mevcut başkan Yusuf Yüksel bütün delegelerin oyunu alarak güven tazeledi.

HÜDA PAR Elazığ 2’nci Olağan Kongresini yaptı

Advert

HÜDA PAR Elazığ 2'inci Olağan Kongresi, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları M. Hüseyin Yılmaz ve Sait Şahin'in katılımıyla Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Tek liste ile girilen seçimde mevcut İl başkanı Yusuf Yüksel bütün delegelerin oyunu alarak yeniden İl Başkanı seçildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongrede yapılan divan seçiminin ardından mali rapor ve faaliyet raporu okunarak ibra edildi.

Raporların ibrasının ardından İl Başkanı Yusuf Yüksel bir teşekkür ve selamlama konuşması yaptı.

“Toplumun İslami geleceğinin inşasında HÜDA PAR’dan başka parti yoktur”

Kongrede bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, parti programlarını İslami referanslara göre düzenlediklerini belirterek, "İslami referans alarak her adımını atan tek bir parti vardır oda HÜDA PAR’dır." dedi.

Yılmaz, "İktidar partisi yetkililerinin zaman zaman çıkıp 'biz bir dava partisiyiz' demelerine bakmayın! Belki ilk çıktıklarında bir dava partisiydiler ama maalesef bugün bir dava partisi değiller. Mevcut sistemi ayakta tutmaya çalışan bir parti konumuna geldiler. Toplumun İslami geleceğinin inşasında HÜDA PAR’dan başka parti yoktur.” ifadelerini kullandı.

"FETÖ’nün bütün devlet kurumlarına sızmasına yardımcı olundu"

"Şuan ben iktidarımı nasıl koruyabilirim hesabı içerisinde olan bir iktidar partisi var." diyen Yılmaz, hükümetin, "Partimizin önünü kesmek için her türlü fırıldak çevriliyor" söylemine kendisini inandırdığını söyledi.

Yılmaz, "Bunun için herkesle işbirliği yapıyor. İktidarda kalmak için FETÖ ile işbirliği yapıldı. FETÖ’nün bütün devlet kurumlarına sızmasına yardımcı olundu. Sonra FETÖ’cüler iktidara göz dikince bozuştular hoca dedikleri şahıs FETÖ oldu.” şeklinde konuştu.

"Bu insanlar başvurdular ama maalesef sonuç olumsuz oldu"

28 Şubat mağduriyetlerinin halen giderilmediğini ve bu noktada yeniden yargılama yolunun açık olmadığını ifade eden Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Geçenlerde Adalet Bakanı bir kez daha söyledi: '28 Şubat mağdurlarını biliyoruz, bu insanlar için yeniden yargılanma yolu açık.' diye. Bu insanlar başvurdular ama maalesef sonuç olumsuz oldu. Niye, biliyor musunuz? Çünkü hükümet aldığı kararla anayasa mahkemesine gidebilecek dosyalar 2012 tarihinden sonra karara bağlanan dosyalar. Bunların tamamı 2012 tarihinden önce karara bağlandığı için yeniden yargılanmaya başvuramıyor da ondan.”

“Önce İnsan öncelik adalet olarak kardeşliği tesis etmek gerekiyor”

“Önce İnsan, Öncelik Adalet" diyerek yola çıktıklarını ifade eden Yılmaz,  "Bu ikisi olmazsa olmazdır. İnsanlarınıza değer veriyorsanız kardeşliği tesis edeceksiniz, adaleti sağlamak istiyorsanız kardeşliği tesis edeceksiniz. Bu kardeşlik neye göre olacak? Bu adalet kimin adaleti olacak? Bu noktada iktidarın kafası net değil.” dedi.

"Amerika’ya, İsrail’e eleştirilerimiz olacak ama…."

Kongrede bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin ise İslam ülkelerinde ‘ Önce İnsan, Öncelik Adalet’ şiarı olmadığı için şu anda Suriye’de, Yemen’de, Libya’da, Mısır’da ve diğer farklı İslam ülkelerinde karışıklıkların yaşandığını söyledi.

Şahin, "Amerika’ya, İsrail’e eleştirilerimiz olacak, karşı duruşlarımız olacak fakat sorunun merkezini görmemiz lazım. Sorunun temeli, İslam ülkelerinin başına geçen idarecilerin bir kesime devleti tapulayıp bir diğer kesime ise değer vermemesinden, vatandaşının refahını, huzurunu sağlamak gibi bir dertleri olmamasından kaynaklanıyor." dedi.

"İnsanlık, devletin sahibi haline getirilen Kemalist ideolojiye kurban edildi"

Devletin merkeze alındığı ve insana değer verilmeyen bir sistemde sorunların çözülmeyeceğini belirten Şahin, “ 90 yıl boyunca bu ülkede insana değer verilmedi. 90 yıl boyunca devlet merkeze alındı. İnsanlık, devletin sahibi haline getirilen Kemalist ideolojiye kurban edildi. İnsanlar etnik yapılarından dolayı dışlandı, bir kısım insanlar inancından dolayı dışladı ve insanları Kemalist, ulusalcı sınıfa kurban edildi. Sosyal haklar tanınmadı, gelir dağılımı adaletli bir şekilde yapılmadı.” dedi.

 “Eğitim iyi olursa ekonomi de iyi olur”

Eğitimin de ihmal edildiğini ve eğitime yıllarca yatırım yapılmadığını belirten Şahin, "Bazı iyileştirilmeler yapıldı ama bir ülkenin omurgası eğitimdir. Eğitim düzelmişse toplum düzelmiştir, eğitim düzelmişse devlet düzelmiştir. Hatta eğitim düzelmişse ekonomi düzelmiştir. Hükümetin en çok ihmal ettiği alanların başında eğitim geliyor. Araştırmalara göre, ekonominin yüzde 54’ü eğitime bağlıdır. Sağlık alanında iyileştirmeler yapıldı ama sağlık alanı da şu an denetimsiz bırakılmış. Daha doğrusu birçok alan şuan denetimsiz bırakılmış, başka kavgalar veriliyor. Siyasi kavgalar veriliyor, ihale kavgaları veriliyor, makam kavgaları veriliyor. Ülkeyi denetlemeyi unutuyorlar." ifadelerini kullandı.  

“Uyuşturucuyu merkezinde yok etmedikçe verilen mücadele sağlıklı olmaz”

 “Uyuşturucu kullananın, satanın ayağını kırın ben sizin arkanızdayım" mücadele anlayışının sağlıklı bir anlayış olmadığını belirten Şahin, "Bu, uyuşturucu ile orman kanunlarıyla mücadele etmektir. Uyuşturucu ile mücadele torbacılarla uğraşarak değil, -evet onlarla da uğraşmak lazım- uyuşturucuyu merkezinden yok etmekle olur. Eğitimle toplumu uyuşturucudan uzak tutacaksın, etkin bir mücadele geliştirerek uyuşturucu şebekelerinin merkezini hedef alacaksın. İşte o zaman uyuşturucuyu bitirirsin." dedi.

“Şans oyunlarını cazibedar hale getirmek vatandaşın cebine göz dikmektir”

Şans oyunlarının cazip hale getirilmesinin, devletin vatandaşını dolandırması,  cebine göz dikmesi anlamına geldiğini belirten Şahin, "Bir devlete bu yakışmaz. Başında Müslüman yöneticilerin olduğu bir devlete bu yakışmaz. Bu devlet kendi vatandaşını dolandırıyor, kendi vatandaşını soyuyor.” şeklinde konuştu.

"Bu ülkenin HÜDA PAR’a ihtiyacı var”

Kongrede bir teşekkür konuşması yapan İlş Başkanı Yusuf Yüksel ise şöyle konuştu:

“Allah ilahi bir emirle hayırda yarışın diyor. Bu bir hayır mücadelesidir. İslami bir muhalefet anlayışı içinde 'Önce İnsan, Öncelik Adalet' değerleri kapsamında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu ülkenin HÜDA PAR’a ihtiyacı var.”  (Ebubekir Yavuz- İLKHA)


 

Advert

Paylaş: