Cumhurbaşkanı Akparti Kongresi İçin Elazığ`da

AK Parti Elazığ 6. Olağan İl Kongresi öncesinde Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonu önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Erdoğan, Afrin'deki PKK'lilerin teslim olmaması durumunda orayı başlarına yıkacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Akparti Kongresi İçin Elazığ`da

Advert

AK Parti Elazığ 6. Olağan İl Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan Afrin'e yönelik operasyonun düzenleneceği sinyalini verdi.

Erdoğan, "Biz terör örgütünü ülkemizde eylem yapamaz hale getirince bu defa güney sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturma çabasıyla karşı karşıya kaldık. Fırat Kalkanı Harekatıyla bu koridoru tam ortasından tabiri caizse bıçakla keser gibi böldük, attık ve bir gece ansızın vurduk. Şimdi İdlib operasyonuyla bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin'deki teröristler teslim olmazlarsa orayı da başlarına yıkacağız, bu böyle biline." dedi.

Erdoğan, Fırat Üniversitesi Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Elazığ 6. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında milletteki coşku ve azim olduğu sürece, Türkiye'nin sırtını kimsenin yere getiremeyeceğini söyledi.

Türkiye'nin terörle mücadele tarihinin, aynı zamanda siyasi, ekonomik ve bağımsızlığının korunması mücadelesinin de tarihi olduğunu belirten Erdoğan, "Son iki yüzyıldır nerede bir terör hadisesi, nerede bir kargaşa varsa, nerede bir kaos varsa orada mutlaka birtakım güçlerin çıkarı, hesabı, tezgahı vardır." diye konuştu.

Balkan coğrafyasının Osmanlı Devleti'nin elinden çıkmasının, dini azınlıkların kışkırtılması sonucu önce asayiş sorunları, sonra büyük isyanlar ve nihayetinde dış güçlerin müdahalesiyle topyekün kopuşla gerçekleştiğini ifade eden Erdoğan, vatandaşların tezahüratları üzerine, "Hiç şüpheniz olmasın bir gece ansızın geliyoruz, geleceğiz." ifadesini kullandı. 

Balkan Savaşı sırasında ordunun neredeyse kurşun atmadan İstanbul sınırlarına kadar gerilemesinin, tarihin en büyük utançlarından biri olduğunu dile getiren Erdoğan, Çanakkale Savaşında milletin ve ordunun gösterdiği olağanüstü çaba ve yaptığı fedakarlıkların gerisinde Balkan faciasından alınan ders ve duyulan mahcubiyetin bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal, Çanakkale'de kendilerinden kat be kat üstün düşman güçlerine karşı hücum emri verdiğinde askerlerine Balkan utancını bir daha görmektense burada ölmeyi tercih edeceklerini söylüyordu. Biz şanlı ecdadımızın başarılarıyla övündüğümüz kadar tarihimizden ders almasını da bilen bir milletiz. Balkan faciasından aldığımız dersle Çanakkale'de moralimizi düzelttik, Kurtuluş Savaşında yeni devletimizi kurduk." dedi.

"Münbiç'te bize verilen sözler tutulmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz"

Son iki yüzyıldır yaşananlardan ve özellikle de 34 yıllık terörle mücadele geçmişinden alınan dersle Suriye, Irak ve tüm sınırları boyunca her yerde aktif bir politika izlediklerini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemize yönelik tehditleri artık karakollarımızın kapısında, şehirlerimizin caddelerinde, vatandaşlarımızın günlük hayatı içinde değil, doğrudan kaynağında tespit ve imha etme kararı aldık, bu stratejiyi adım adım hayata geçirdik. Biz, terör örgütünü ülkemizde eylem yapamaz hale getirince bu defa güney sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturma çabasıyla karşı karşıya kaldık. Fırat Kalkanı Harekatıyla bu koridoru tam ortasından tabiri caizse bıçakla keser gibi böldük, attık ve bir gece ansızın vurduk. Şimdi İdlib operasyonuyla bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin'deki teröristler teslim olmazlarsa orayı da başlarına yıkacağız, bu böyle biline. Münbiç'te bize verilen sözler tutulmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Irak'a kadar sınırlarımız boyunca tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

"Böyle müttefiklik olmaz, böyle stratejik dayanışma olmaz"

"Buradan Suriye'deki terör örgütünü destekleyen sözüm ona müttefiklerimizi bir kez daha kendilerini test etmeye davet ediyorum." şeklinde konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sadece 2017 yılı boyunca, Türkiye şunu adım adım takip ediyor, Suriye'de terör örgütüne Amerika'nın göndermiş olduğu silah sayısı ne biliyor musunuz? 4 bin 900 tır. Bunları biz biliyoruz, böyle müttefiklik olmaz, böyle stratejik dayanışma olmaz. Sen PYD'ye, sen gideceksin YPG'ye bu silahları vereceksin, ondan sonra da bize 'Biz sizinle stratejik ortağız' diyeceksin, bunu kimse yutmaz. 2 bin uçak dolusu silahı da derme çatma havaalanlarına indirerek örgüte teslim ettiğini biliyoruz. Artık kimse bize 'Bu silahlar oradaki kuvvetlerimiz için lazım' safsatasını tekrarlamasın. Karşımıza geçip bu silahların Suriye'deki Amerikan askerleri için geldiğini söyleyen kişi, asker başına bir kamyon ve bir tır silah gerektiğini iddia ediyor demektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse bizim zekamızla alay etmesin. Bugüne kadar bize söylediği her şey yalan ve manipülasyon olanlarla Suriye'de çözebileceğimiz sorun kalmamıştır. Yarın, öbür gün bölgede hiçbirimizin istemediği bir sıkıntı yaşanırsa, bilinsin ki sebebi işte bu yalanlarla bizi oyalayanlardır. Teröristin üzerine üniforma giydirince, barındığı binanın tepesine de kendi ülkenizin bayrağını dikince hakikatler ortadan kalkmıyor. Bölgeye getirilen binlerce tır ve uçak dolusu silahın bir kısmı daha şimdiden karaborsada satılmaya, bir kısmı da bize karşı kullanılmaya başlandı. Bunu biz Irak'ta yaşadık." diye konuştu.  (Ebubekir Yavuz - İLKHA)


 

Advert

Paylaş: