Cumhuriyet: Tilki'ye hoşgörü, kuzulara kurt!

Cumhuriyet Gazetesi 1 gün arayla verdiği 2 farklı haberde kullandığı dil ile habercilik anlayışının ne kadar pespaye olduğunu adeta ispatlamaya çalıştı. T.C yasalarına göre henüz çocuk yaşta sayılması gereken Aleyna Tilki'nin flört hayatını haberleştiren site en ufak bir eleştiride bulunmazken Diyanetin orta öğretime vaaz projesi hakkındaki haberinde ise laiklik çığlıkları attı.

Cumhuriyet: Tilki'ye hoşgörü, kuzulara kurt!

Advert

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

Bulduğu her fırsatta ve çoğu kez (yalanlanan fotoğraflar ve iddialar üzerinden) dindar kesimi hedefe koyan Cumhuriyet Gazetesi ve gazetenin haber sitesi çocuk meselesindeki tutarsızlığını kör gözlere soktu.

08 Ocak 2018  tarihinde Cumhuriyet Gazetesi haber sitesi 16 yaşındaki Aleyna Tilki'nin Amerika'daki sözde aşk yaşamını haberleştirdi.

Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre ‘çocuk' sayılan Tilki'yi haberleştirirken “Aleyna Tilki'nin sürpriz aşkı...” başlığını uygun gören Cumhuriyet sitesi Tilki'nin flörtünün yaşını verirken bu kız çocuğunun yaşına dikkat çekme zahmetinde bulunmadı. Ne var ki aynı site vaizlerin okullarda çocuklara vaazlarda bulunmasını diline dolarken ‘10 yaşındaki çocuklar' sözcüklerini manşete taşımayı bildi.

Cumhuriyet sitesinin 09 Ocak tarihli haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığının “milli ve manevi değerler”i çocuklarımıza aşılaması laikliğe aykırı imiş.

Diyanetin çocuklarımıza “Şükür, hamd, felaket anında sabır, iyilik anında özveri, özveri, fedakârlık, kahramanlık, ümmet ve millet bilinci, aidiyet, adil davranış İslam, şehitlik ve şehadet, sabır eğitimi, sevdiklerimizden infak, duanın kabul olması”gibi konu başlıkları hakkında bilgilendirmede bulunmasını diline dolayan Cumhuriyet sitesi, Eğitim Sen Başkanı Feray Aytekin Aydoğan sözlerini manşete taşıdı.

Aleyna Tilki meselesinde “Aleyna Tilki'nin sürpriz aşkı...”başlığını uygun gören Cumhuriyet okullarda islami içerikli bilgilerin öğretilmesini ise  “Okula vaaz da girdi... 10 yaşındaki çocuklara 'ümmet ve şehadet' anlatılacak” başlığı ile eleştirdi.

Birileri Cumhuriyet haber sitesi editörlerine 2018 yılında olduğumuzu 90'lı yılların ve 28 Şubat kafasının geride kaldığını hatırlatmalıdır.

Çocuklarımızın nasıl giyineceğine, nasıl düşüneceğine, neyi-nasıl öğreneceğine ‘laiklik adına' karar veren elitist/jakoben devlet anlayışının hiçbir zaman kabul görmediğini ve görmeyeceğini birileri hatırlatmalı.

Evet, birileri hatırlatmalı… Bu ülkenin “şükür, hamd, sabır, fedakârlık, kahramanlık, ümmet ve millet bilinci…” ile yaşayanların aziz direnişleri ile kurulduğunu…

Çanakkale savaşının “ümmet ve şehadet bilinci” sayesinde kazanıldığını…

Cumhuriyet haber sitesi ümmet ve şehadet bilinci sayesinde Çanakkele'ye koşturan Sivas Lisesi'nin o sene hiç mezun veremediğini elbette bilmez.

Cumhuriyet Aleyna Tilkileri idolleştirmeye çalışırken hakaret ettiği değerler uğruna Vefa Lisesi ve Çapa Erkek Öğretmen Okulunun mezun veremediğini elbette bilmez.

Cumhuriyet Haber sitesinin çok şey bilmediğini biliyoruz. Ama bildiğimiz bir şey daha var: Çocuklarımızın dinini-diyanetini öğrenmesine kimse-ama kimse engel olamaz.

Advert

Paylaş: