İslam âleminin yöneticileri bir araya gelip ortak kararlar almalı

​HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, ABD Başkanı Donald Trump’ın Tel Aviv’de bulunan ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı alması ve Kudüs’ü siyonistlerin başkenti olarak kabul etmesine sert tepki gösterdi.

İslam âleminin yöneticileri bir araya gelip ortak kararlar almalı

Advert

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, ABD Başkanı Donald Trump’ın Tel Aviv’de bulunan ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı alması ve Kudüs’ü işgal çetesinin başkenti olarak kabul etmesine ilişkin İLKHA’ya değerlendirmelerde bulundu.

Trump tarafından alınan bu kararın siyonizme hizmet ettiğini belirten Şahin, kararın daha önce alınmak istendiğini fakat Müslümanlardan imtina edildiği için alınamadığını aktararak, "Şimdi ise İslam ülkelerinin içinde bulunduğu fitne ve kargaşadan dolayı bu kararın alınabildiğini" ifade etti.

Şahin, "Bu karar tamamen siyonizme hizmet eden bir karardır. Terör rejimi İsrail’in büyük İsrail hedefini gerçekleştirmeye yönelik atılmış bir adımdır. Bölgenin hatta dünyanın barışına, huzuruna hizmet etmeyen hukuk dışı bir karardır. Burada şuna dikkat çekmek lazım, yeryüzünde yaşanan bütün adaletsizliklerin, kaosun, kargaşanın kaynağı siyonizmdir. Siyonizm tehlikesi ortadan kalkmadığı müddetçe dünyaya barış ve huzur gelmeyecektir. Amerika uluslararası hukuku devre dışı bırakarak Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını devreye koydu. ABD uluslararası hiçbir kanunu tanımadan küresel bir kabadayı olarak ben siyonizm’in hamisiyim ve hizmetindeyim kararını vermiş oldu." dedi.

"İntifadayı Filistin topraklarının dışına taşırabilirsek bu Amerika ve İsrail’in sonunun fitilini ateşler"

Şahin, "Bu kararın hikâyesine bakmak lazım. 1995 yılında Amerika kongresinin almış olduğu bir karardır. İslam âleminden görecekleri tepkiden çekinerek bu kararı uygulamaktan imtina ettiler. Fakat Trump bu cesareti gösterdi. Burayı sorgularsak maalesef bugün İslam dünyası şu anda Amerika’ya, İsrail’e bu kararı uygulama noktasında geri adım attıracak bir görüntü vermiyor. Cesareti İslam âleminin dağınıklığından, içinde bulunduğu gafletten alıyorlar. Söz konusu Kudüs olduğu zaman bize düşen farklılıkları bir kenara bırakmaktır. Biz ümmet olma tablosunu sergileyebilirsek ve bu karara şiddetli tepkiler gösterebilirsek Filistin halkının sergilediği intifadayı Filistin topraklarının dışına taşırabilirsek bu Amerika ve İsrail’in sonunun fitilini ateşleyen bir başlangıç olacaktır." diye konuştu.

"İslam ülkeleri Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını gösterebilmelidir"

ABD ve İsrail’e karşı İslam ülkeleri liderlerini ortak hareket etmeye çağıran Şahin, "Burada İslam ülkelerinin yöneticilerine çok iş düşüyor. İslam İşbirliği Teşkilatının dönem başkanlığını Türkiye’nin yaptığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da toplantıya çağırdığı İslam ülkelerinin yöneticilerine çok iş düşüyor. İslam ülkeleri Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını gösterebilmelidir. ABD ile ilişkilerini gözden geçirmelidirler, ABD’nin buralardaki üslerine dair kararlarını gözden geçirmelidirler, İsrail ile ilişkilerini kesmelidirler. İsrail’i devlet olarak tanımaktan vazgeçmelidirler ve bu konuda somut adımlar atmalıdırlar. Sadece sözde tepkiler ortaya koymamalıdırlar. Çünkü bunlar ancak onlara geri adım attırabilir ve bu Kudüs’ü sahiplenme olabilir. Yoksa sözde tepkilerde kalırsa ve somut adımlar atılmazsa İslam âleminin bu konuda hassasiyeti olan yöneticileri bu konuda bir araya gelip ortak kararlar almazlarsa bu meselede sergilenen tablo zayıf olacaktır." dedi. (Ebubekir Yavuz- İLKHA)



 

Advert

Paylaş: