Elazığ Belediyesinden Kış İçin Yeni Uygulama

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte karla mücadele çalışmalarında daha etkin bir yol izleyen Elazığ Belediyesi, yeni bir uygulamaya daha imza attı.

Elazığ Belediyesinden Kış İçin Yeni Uygulama

Advert

Kar yağışı sonrasında yollarda yaşanabilecek muhtemel buzlanma ve don olaylarına karşı önlem alan Belediye ekipleri, sürücülerin kayganlaşan zeminlerde sıkıntı çekmeden seyrine devam edebilmesi adına tuz varili uygulamasını hayata geçirdi.
Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tuz varili uygulamasına kar yağışının etkili olduğu yüksek kesimlerle başlandı. Yüksek eğimli yol güzergâhlarını kullanan sürücülerin kar yağışı sonrasında yaşanabilecek buzlanma ve don olaylarında hareket kabiliyetini üst seviyeye çıkarmak isteyen ekipler, özellikle rampa kesimlerde yol kenarlarına içerisi dolu tuz varillerden yerleştirdi.
Yol kenarlarında uygun yerlere bırakılan variller, araçların geçişinde sürücüler için büyük kolaylık sağlayacak. Sürücüler, kayganlaşan zemin nedeniyle iniş ve çıkışın zor olduğu bu kesimlerde varillerin içerisindeki malzemeden yararlanarak ihtiyaç duyulan bölgelere tuz serpmek suretiyle yaşadıkları soruna çözüm bulabilecek.

Advert

Paylaş: