HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı : Hırsızlık olayları, silahlı çatışma ve guruplar halinde kavgalar şehrimizi germektedir

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, son zamanlarda Elazığ il genelinde yaşanan hırsızlık olayları, silahlı çatışma ve guruplar halinde kavgalar yaşandığını, kanunların yetersizliği ve gençliğin manevi değerlerden uzak bir şekilde yetişmesinin bu sonucu doğurduğunu belirtti.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı : Hırsızlık olayları, silahlı çatışma ve guruplar halinde kavgalar şehrimizi germektedir

Advert

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Elazığ`da şiddet olayları her geçen gün artış göstermektediğini, hırsızlık olayları, silahlı çatışma ve guruplar halinde kavgalar şehri gerdiğini, şiddet olaylarının başını kadın ve aile meseleleri, arazi ve mal anlaşmazlıkları çektiğini belirtti.

Bu sonucu doğuran sebeplere değinen Kavaklı,

“Gençler geçmişine yabancı olarak yetiştiriliyor. Bazı kurumlarımız da bilinçli bilinçsiz bu değişime katkı sunuyor”

 “Yaşamımızı değiştiren kanunlarımız, hayatımızı korumada da yetersiz kalıyor. Ceza usullerimiz ve halkı koruma kanunlarımız Yeni Anayasa ile güçlendirilmeye muhtaçtır. Öte taraftan şehrin huzur ve güven kaynağı değerlerimizden uzaklaştıkça uzaklaşılmaktadır. Eğlence programları adı altında yapılan pervasızlıklar ve gençlerimizi yetiştirme tarzımız bizden değildir. Gençler geçmişine yabancı olarak yetiştiriliyor. Bazı kurumlarımız da bilinçli bilinçsiz bu değişime katkı sunuyor.

İnsanlarımız yalnızlaştırılarak kardeşlik duygularına zarar verilmektedir. Ayrıca gençlerimiz fıtratına aykırı yaşam şekillerine özendirilmektedir. Özgür yaşam adı altından ailesine ve toplumuna yabancılaştırılıyor ve neslimiz tehlikeye sürükleniyor. Bu durumun oluşmasında en büyük pay eğitim sistemimize aittir. Siyaset makamlarımız değerlerimizi koruma gayretini yitirmiştir. Kamu kurumlarımız ise istenmeyen faaliyetler ile gençlerimizi zehirlemektedir. Elazığ’ın kültürüne ve halkın inancına sahip çıkılması ve saygı gösterilmesini bekliyoruz.” dedi.

Fırat Üniversitesi Hastanesinde  yaşanan biri ağır 3 kişinin yaralandığı olayın bardağı taşıran son damla olduğunu belirten Kavaklı,

Halkın, can, mal, nesil emniyetini sağlayan ve inancını gerçek manada koruyan ve muhafaza eden güçlü bir irade oluşturmalıyız.

“Üniversite hastanesinde yaşanan silahlı çatışma bardağı taşıran son damla olmuştur. Sağlık kurumumuzda sağlıksız bir olay yaşanmış biri ağır 3 vatandaşımız yaralanmıştır. İnsanlık dışı bu olay hastanemizi de zan altında bırakmış, güvenlik zafiyetini gündeme taşımıştır. Halk, hastane koridorlarında tedavi olmayı beklerken kurşunların hedefi haline gelmiştir.  Halkı manevi boşluktan ve buhrandan kurtarma kanunlarına ihtiyacımız vardır. Halkın, can, mal, nesil emniyetini sağlayan ve inancını gerçek manada koruyan ve muhafaza eden güçlü bir irade oluşturmalıyız.” dedi.

Advert

Paylaş: