HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı: Elazığ Girişim Grubunun Maden İhalesine katılamaması halkımızı yaralamıştır

Elazığ`ın Maden İlçesinde bulunan 30 Milyar Dolarlık maden rezervinin işletmesi için yapılan ihale hakkında HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı: Elazığ Girişim Grubunun Maden İhalesine katılamaması halkımızı yaralamıştır

Advert

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, Maden ilçesinde bulunan maden rezervinin ihalesi yapıldığını, ülkenin en zengin maden yatağı olarak açıklanması sebebiyle aylardır şehrin gündeminde yer almışdığını ve halkı heycanlandırığını, bundan dolayı iş insanlarımız tarafından Elazığ Girişim Gurubu oluşturularak ihaleye hazırlanması bu heyecanı daha da artırdığını belirtti.

Fakat  Elazığ Girişim Grubu’nun Maden ilçesinde bulunan Türkiye'nin en zengin maden rezervinin işletme ihalesine katılmamasının Elazığ halkımızı maddi ve manevi olarak derinden yaraladığını ve akıllarda soru işareti bıraktığını belirten Kavaklı,

“Elazığ Girişim Gurubu’nun ihaleye katılmaması veya katılamama durumuna düşürülmesi düşündürücüdür. Bu ihaleye katılmamasını yanlış buluyoruz. İhaleyi kaybetmek elbette acı olacaktı. Ancak ihale ile yüzleşmemek şehrimize daha büyük acı yaşattı. Ayrıca bu durum her türlü yoruma açık hale geldi.” dedi.

Rezervin özelde Elazığ’a ve  genelde ülkeye ait olduğunu belirten Kavaklı,

“Ülkemizin herhangi bir firmasının ihalede en makul fiyatı vererek alması şehrimize bir şey kaybettirmez, ancak izabe tesisinin yerinde kurulması Elazığ’ımızın ekonomisine ve işsizliğine büyük kazanımı olacaktı. Şehrin yetkilileri bu konu üzerinde durması gerekmekte, yeraltı zenginliklerimizin şehrimize kazanımının olması konusunda büyük gayret sarf etmelidirler.

Şu ana kadar yapılanlar yetersiz kalmış ya da yeterince ilgi görmemiştir. Elazığ Girişim Gurubu’nun ihaleye girmemesi ve ihale sonucu şehirde yeni bir tartışma konusu haline gelmiş, şehrimizin ve halkımızın taleplerine ilgisiz kalınarak yazık edilmiştir.” dedi.

Advert

Paylaş: