Kovancılarlı Esnaf EDS'nin yanlış okuduğu plaka nedeniyle 3 yıldır trafik cezası alıyor

Kovancılar ilçesinde yaşayan bir vatandaş, plaka benzerliği ile şahsının kimlik numarasıyla kiralanan aracın kurallara uymaması nedeniyle bir kaç trafik cezası aldığını belirterek yanlışın düzeltilmesini istedi.

Kovancılarlı Esnaf EDS'nin yanlış okuduğu plaka nedeniyle 3 yıldır trafik cezası alıyor

Advert

Kovancılar ilçesinde yaşayan Mehmet Can Kılınç, plakasına bir rakam dışında benzer olan ancak modeli farklı olan bir aracın Mahmutbey-Edirne Otoyolu'nda geçiş ücreti ödemediği için farklı tarihlerde para cezasına çarptırıldı.

Kılınç'a ayrıca kimlik numarasının kendisinden habersiz araç kiralamada kullanılması ve bu aracın da trafik kurallarına uymaması nedeniyle yine para cezası verildi.

Yıllardır bu mağduriyeti yaşadığını belirten Kılınç şunları dile getirdi; İstanbul'da EDS sistemiyle görüntülenen bir aracın cezasının tarafıma bildirildiğini söyledi.

Plaka benzerliğinden dolayı bu mağduriyeti yaşadığını söyleye Kılınç, "İstanbul'daki aracın plakası 23 K 3298. Benim aracımı plakası ise 23 K 3296'dır. Maalesef görüntülerden de anlaşılacağı üzere 8 rakamının üzerine bir vida sıkılmış, bu nedenden dolayı EDS sistemi 8 rakamını 6 diye okuyor. Bu nedene cezalar da tarafımıza gönderiliyor. Öte yandan aracın marka ve modeli benim aracımdan tamamen bağımsızdır. Ama burada ine ben mağdur ediliyorum. Yaklaşık 2-3 yıldır bu böyle devam ediyor. Geçen ay bir ceza daha geldi." dedi.

"Bu güne kadar kiralık araç kullanmadım"

Plaka benzerliğinden kaynaklana para cezasının şokunu atlamadan bu kez kiralanan bir araçta TC kimlik numarasının kullanıldığını, bu aracın da kurallara uymaması nedeniyle aldığı cezanın kendisine kesildiğini ileri süren Kılınç, "Bu cezaların ödenmesi talep ediliyor. Bu güne kadar benimle uzaktan yakından ilgisi olmayan 6 adet trafik cezası geldi. Şahsım olarak bu güne kadar kiralık araç kullanmadım. Kendime ait 2 aracım var. Araç kiralamaya hiçbir ihtiyaç da duymadım. Her ne olmuşsa, kimlik bilgilerim mi kopyalanmış, yanlış mı olmuş, EDS yanlış mı görüntülemiş bilmiyorum." İfadelerini kullandı.

"Çözüm bulunmasını istiyorum"

Yetkililere seslenen Kılınç, "Bu mağduriyetimin bir an önce giderilmesini istiyorum.  Bu konuda kesin çözüm bulunmasını istiyorum. Her zaman bu tür şeylerle uğraşmak istemiyorum. Konu ile ilgili trafiğe gittiğimde savcılığa gitmem gerektiğini ya da dava açmam gerektiğini veya bu cezaları ödemem gerekebileceğini, daha sonra mahkeme sonunda paramı alabileceğimi söylediler." diye konuştu. (İLKHA)

 

Advert

Paylaş: