Bir çilekeş anne daha dar-ı bekaya göçtü

HÜDA PAR Genel İstişare Kurulu üyesi Hasan Şahin’in annesi, Palu'nun önde gelen âlimlerinden merhum Molla Sirac'ın eşi Zülfiye Şahin vefat etti.

Bir çilekeş anne daha dar-ı bekaya göçtü

Advert

Uzun süredir rahatsızlığı bulunan HÜDA PAR Genel İstişare Kurulu üyesi Hasan Şahin'in annesi ve Palu'da İslami gençliğin yetişmesi için büyük çaba harcayan merhum Molla Siraç'ın eşi Zülfiye (Fatma) Şahin, vefat etti.

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde saat 10.00'da vefat eden Zülfiye Şahin, Merkez Hacı Ali Uğur Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Esentepe Mahallesi'nde bulunan aile kabristanında defnedildi.

72 yaşında vefat eden Zülfiye Şahin'in cenaze namazını oğlu Hasan Şahin kıldırdı. Cenazeye HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yusuf Yüksel, Palu Belediye Başkanı M. Sait Dağoğlu, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri ile yakınları katıldı.

Çilekeş anne Zülfiye Şahin

Elazığ'ın Palu ilçesinde yüzlerce gencin İslami bilince sahip olmasına vesile olan merhum Molla Siraç’ın eşi olan Zülfiye teyzenin öne çıkan en güzel hasletinin evinde misafir ağırlamak olduğunu belirten yakınları, özellikle gençleri ağırlamaktan, misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu aktardılar.

1990'lı yılların karanlık dönemlerinde büyük eziyetler çekmiş olan Zülfiye teyze, tüm bela ve musibetlere sabır göstererek başta gençler olmak üzere tüm Müslümanlara dikkat çeken bir örneklik sergilemişti.

Molla Siraç ve çocukları İslami kimliklerinden dolayı defalarca gözaltına alıp işkenceler görmüş, zindanlarda hapsedilmişlerdi. Bu süreçte eşine ve çocuklarına destek olan Zülfiye teyze, tüm baskılara rağmen İslami kimliğinden, yaşantısından taviz vermemişti.

Eşi Molla Siraç, zindandan çıktıktan sonra beyin kanaması geçirip vefat etmişti. Zülfiye teyze de ardından kısmi felç geçirmiş ve yeni bir imtihan sürecine girmişti. Rahatsızlığı döneminde Allah'a tevekkülü elden bırakmayan Zülfiye teyze, hastalığının devam ettiği bu süreçte de büyük bir sabır göstermişti. (Ebubekir Alkan - İLKHA)


 

Advert

Paylaş: