HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı: Halkın Öncelikli Gündemi Ekonomik Sıkıntılardır

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, halkın öncelikli sorunun ekonomik sıkıntılar olduğunu belirterek pandemi dolayısıyla yaşanan bu sıkınıtı süreçte sosyal devlet anlayışı gereği yapılması gerekenleri belirten bir dizi açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı: Halkın Öncelikli Gündemi Ekonomik Sıkıntılardır

Advert

Pandemi sürecinin olumsuz etkileri, yükselen döviz kuru, artan faizler, enflasyon ve büyük oranda ithal hammaddeye dayanan üretim girdilerinde artan maliyetler aşırı fiyat artışlarını beraberinde getirdiğini belirten HÜDA PAR İl Başkanı Yasin Kavaklı şunları dile getirdi;

"Yaşanan sıkıntılar diğer taraftan istihdamda daralma olarak karşımıza çıkmaktadır. Verileri tartışmalı olsa da TÜİK rakamları, işsizlik oranlarındaki artışları ortaya koymaktadır. Kısa çalışma ödeneği uygulamasına son verilmesi ve işten çıkarma yasağının kalkacak olması, işsizler ordusunu daha da büyütecektir. Diğer taraftan açıklanan büyüme rakamları umut aşılasa da, bunların günlük yaşama yansımadığı, bir hakikat olarak karşımızda durmaktadır." dedi.

Kısıtlamalar, esnafın belini büktüğünü belirten Kavaklı sözlerinin devamında şu açıklamalarda bulundu:

"Büyük gelir kaybına rağmen, aylık rutin giderleri eksiksiz bir şekilde devam etmektedir. Esnafın bunun altından kalkabilmesi için zorunlu ödemelerine yeni bir düzenleme getirilmelidir. Bu anlamda; aylık beyannameler ile birlikte tahakkuk eden vergiler, BAĞ-KUR ve SGK primleri, elektrik, su ve doğal gaz gibi sabit giderler ertelenmelidir. İşten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği revize edilerek yeniden devreye sokulmalı, işçi ve işveren katkılarıyla oluşturulan fonlardan destekler yapılmalıdır. Kira ve gelir kaybı destekleri devam etmeli, esnaf faizsiz kredilerle desteklenmeli, kredi borçları faizsiz olarak ertelenmelidir. Esnafın elde etmediği kazançlardan vergi almak adil bir yaklaşım değildir. Hayat normale dönünceye kadar bu iyileştirici adımların devam etmesi, sosyal devlet olmanın gereğidir." dedi.

 

Advert

Paylaş: