​Ramazan inananlara ikram edilen bereketli bir aydır

​Ramazan ayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Elazığ Müftüsü Selami Aydın, Ramazan ayını ibadetlerle geçirilmesi gerektiğini belirtti.

​Ramazan inananlara ikram edilen bereketli bir aydır

Advert

Coronavirus tedbirleri kapsamında bu yıl da teravih namazlarının evlerde eda edileceğini hatırlatan Aydın, Müslümanların aklıselim ile harekat etmesi gerektiğini söyledi.

Aydın, "evveli rahmet ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtulma" günleri olan Ramazan ayına yaklaşıldığını belirterek, "Resulullah Efendimiz bunu ifade ederken 'O mübarek ayın gölgesi üzerimize düştü.' buyuruyor. Ramazan gelince cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır. Şeytan zincire vurulur. Bir münadi, ‘İyilik yapana iyilikte devam et, kötülük yapana da kötülükten kendini uzaklaştır.’ diye seslenir." ifadelerini kullandı.

"Tabii Ramazan; ilmin, inancın, ibadetin, ahlakın, kardeşliğin ve dayanışmanın zirveye ulaştığı bir aydır." diyen Aydın şöyle konuştu:

Ramazan; Kur'an, tefekkür, oruç ve sabır ayıdır. Ramazan müminlerin bayramıdır. diyor ya,
'Müştâk olup özlediğim, Şehr-i Ramazân merhabâ

Bakıp yolun gözlediğim, Şehr-i Ramazân merhaba

Mü'minlerin bayramıdır, on bir ayın sultânıdır

Hakk’ın bize fermanıdır, Şehr-i Ramazân merhabâ'

Ramazan bundan daha güzel ifade edilemez. Mübarek Ramazan ayı geldi. Kur'an'ıyla, Kadir gecesiyle, orucuyla, teravih namazlarıyla, mübarek geceleriyle, iftarıyla, sahuruyla, itikafıyla, fıtır sadakasıyla Ramazan bizim için büyük bir nimettir.

“Müslüman aklıselim ile hareket eder”

Teravih namazlarının evde kılınmasını da değerlendiren Aydın, "Malumunuz pandemi sürecindeyiz. Salgın hastalık her tarafta var. Geçen sene teravih namazlarımızı kılamadık, hatta beş vakit namazımızı da camilerde kılamadık. Cuma namazlarını da kılamadık. Bugün geldiğimiz noktada, devlet yetkililerinin ifade ettiğine göre, beş vakit namazımızı camide kılacağız. Ama teravih namazını evlerde kılacağız. Salgın hastalık arttı; ölü sayıları 250'ye yaklaştı. Binlerce insan Covid hastalığına yakalandı ve bu virüs mutasyona uğrayarak her tarafta büyük etkiler bırakıyor. Müslüman aklıselim ile hareket eder. Dolayısıyla tedbirleri arttırmamız lazım. İnşallah biz de milletimizin sağlığı menfaati için bu kararlara harfiyen uyuyacağız." dedi.

Teravih namazlarını cemaatle birlikte kılmayı çok istediğini belirten Aydın, "Teravih namazlarını cemaatle birlikte kılmayı çok istiyoruz, çok arzu ediyoruz. Cemaatle birlikte salavatlar getirmeyi, tekbirler getirmeyi, coşkuyla kadınlar çocuklar hep birlikte teravih namazını şartlara uyarak ve mesafeli bir şekilde kılmayı çok istiyoruz. Ama olmadı. Bunlar olmadı diye Ramazanı sönük geçirecek değiliz. Diğer ibadetlere yöneleceğiz, Kur'an okumaları ağırlık vereceğiz. Kur'an'ın manasının anlaşılması yönünde çalışmalar yapacağız." şeklinde tavsiyelerde bulundu. (İLKHA)

Advert

Paylaş: