Peygamber Sevdalıları Vakfı’ndan Berat Kandili mesajı

Şaban ayının on beşinci gecesi olan ve içinde barındırdığı nice hayırların, Allah (cc) tarafından hikmetle takdir edildiği Berat Kandili'ne kavuşmamız vesilesiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı önemli açıklamalarda bulundu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı’ndan Berat Kandili mesajı

Advert

Berat Kandili münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı adına değerlendirmelerde bulunan yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana İl Koordinatörü Osman Yalçınkaya, bu gecenin af, mağfiret, bolluk, bereket, sıkıntılardan kurtuluş ve şifa gecesi olan Leyle-i Berat olduğunu belirtti.

Kur’an-ı Kerim’in dünya semasına bu gecede indirilmeye başlandığını vurgulayan Yalçınkaya, yıl içinde gerçekleşecek önemli hadiselerin bu gecede yazıldığını aktardı.

Berat’ın kurtuluş, sıkıntılardan ve zorluklardan azad olmak anlamına geldiğini söyleyen Yalçınkaya, bu mübarek gecenin nefsimizin esaretinden ve tasallutundan kurtulmamıza, mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizin zulümden azade olmasına vesile olması temennisinde bulundu.

Yalçınkaya “Rabbimiz, bu mübarek geceyi, dünyanın keşmekeşliğinden, kararmış kalplerin zulmetinden kurtulmaya vesile eylesin. İnançsız ve amaçsız yaşayanların hidayetine ve ebedi kurtuluşuna, hastaların şifaya, dertlilerin devaya kavuşmasına miftah eylesin.Dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mustazaf esirlerin, mahkûmların, Yusufilerin özgürlüklerine kavuşmasına necat eylesin.” diye konuştu. (İLKHA)

Advert

Paylaş: