Bakanlık, Maden ilçesinin taşınmasına yönelik tebligat yayınladı

Elazığ’ın Maden ilçesinin yaklaşık 4 yıldır devam eden göç sorunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının gönderdiği son tebligatla yeniden gündeme taşındı.

Bakanlık, Maden ilçesinin taşınmasına yönelik tebligat yayınladı

Advert

Gelen tebligata göre, yaklaşık 25 hektarlık alanın "riskli alan" olarak ilan edilmesi sonucunda boşaltılmasının istenmesi, ilçe sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Afet bölgesi ilan edilen mahallede bazı ev sahiplerinin taşındığı öğrenilirken gidecek yerlerinin olmadığını belirten ev sahipleri, hâlâ taşınmamış durumda.

Söz konusu alan için daha önce Elazığ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, afete maruz bölgede kalan İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, belediye lojman ve iş yerleri ile kamuya ait diğer bazı binaların tahliye edildiği, bu kurumların geçici olarak ilçe merkezinde belirlenen binalarda hizmetlerine devam edeceği kaydedilmişti.

Bakanlık, Maden ilçesinin taşınmasına yönelik tebligat yayınladı

Son gönderilen tebligatta ise aşağıdaki ifadelere yer verildi:

“Elazığ ili, Maden ilçesi, Camiikebir Mahallesi sınırları içerisinde kalan yaklaşık 24,95 hektar büyüklüğündeki alan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında 18 Aralık 2019 tarih ve 1150 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 'Riskli Alan' olarak ilan edilmiştir."

Tüm işlemler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülecek

Elâzığ'da yaşanılması muhtemel bir afet anında söz konusu riskli alanda herhangi bir can ve mal kaybına neden olunmaması amacıyla anılan "Riskli Alan" içerisinde kalan taşınmazların kamulaştırılmasına yönelik karar alındığının belirtildiği açıklamada, ödenek taleplerinin karşılanacağı ifade edildi.

Açıklama, "2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu kapsamında anılan taşınmazların Hazine adına kamulaştırması ve kamulaştırma iş ve işlemlerine ilişkin ödenek talebinin 6306 sayılı Kanun kapsamında Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından karşılanması hususunda Bakanlık Makamının 03 Şubat 2021 tarih ve 224909 sayılı Olur'u alınmış olup, alandaki taşınmazlara ilişkin iş ve işlemlerin anılan Bakanlık Makamı Olur'u kapsamında yürütülmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Advert

Paylaş: