Bakan Kurum Elazığ'da deprem konutlarını inceledi

24 Ocak depreminin birinci yıldönümü nedeniyle kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yazıkonak'ta yapılan deprem konutlarını inceledi.

Bakan Kurum Elazığ'da deprem konutlarını inceledi

Advert

24 Ocak 2020 yılında Elazığ'da 6,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremin yıldönümünde kentte gelen Kurum, Yazıkonak’ta yapılan toplu konutlarını inceledi, konutlara yerleşen bir aileyi ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Kurum, 24 Ocak günü Elazığ'da tüm Türkiye'yi derinde üzen bir deprem yaşandığını hatırlattı.

Kurum "Elazığ ve Malatya'da 26 bin konutluk Türkiye tarihinin, Elazığ tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesini başlattık. Bu çerçevede 6 ay gibi kısa bir zamanda Sürsürü, Bizmişen, Yazıkonak, Akçakiraz, Aksaray, Karşıyaka, Abdullahpaşa ve Gümüşkavak mahallelerimizde 2 bin 500 konutumuzun teslimini yaptık." dedi.

Yarın 8 bininci konutun tesliminin gerçekleştirileceğini belirten Kurum "İnşallah yarın da Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile Elazığ ilimizdeki 8 bininci konutumuzu teslim edeceğiz. Söz verdiğimiz gibi diğer konutlarımızı da etaplar halinde teslim etmeye devam edeceğiz. Bu süreçte salgın koşullarına rağmen, hakikaten zor şartlara rağmen burada TOKİ, AFAD, Bakanlığımızın tüm genel müdürlükleri, ilgili tüm sivil toplum kuruluşları, belediye ve milletvekilleri el birliği içerisinde bu süreci yerinde, hızlı ve onların rızası çerçevesinde hamdolsun gerçekleştirmiş olduk. Artık bizde kendimizi Elazığlı, Malatyalı görüyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Advert

Paylaş: