Deprem mağduru esnaf sorunlarına çözüm bekliyor

Elazığ'da meydana gelen depremden en çok etkilenen mahallerden biri olan Abdullahpaşa Mahallesi esnafı, yıkılan iş yerlerinin inşa edileceği yer konusunda rahatsızlıklarını dile getirdi.

Deprem mağduru esnaf sorunlarına çözüm bekliyor

Advert

Abdullahpaşa Nurullah Camii önünde bir araya gelen mahalle esnafı düzenlediği basın açıklamasıyla inşa edilecek iş yerleri hakkındaki endişelerini dile getirdi.

Çarşı şeklinde tasarlanan dükkânların, evlerin altına yapılacağı bilgisini edinen halk bu duruma tepki gösterdi.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, “Depremden sonra iyi şeylerin yapıldığının farkındayız ancak tek bir ferdimizin dahi mağdur olmasını kabul etmiyoruz. Bugün mahalle sakinlerimiz ile bir araya, seslerine ses olmaya geldik. Öncelikle edindiğimiz bilgiler neticesinde burada ciddi şekilde hak mağduriyeti var. Bakanlarımızın vermiş olduğu sözler ne yazık yerine getirilmiyor. Bakanlarımızın sözlerinin Elazığ'da bir geçerliliği yok. Biz HÜDA PAR Elazığ il Başkanlığı olarak Elazığ'da tamamıyla halkımızın yaşamış olduğu sorunları ve sıkıntıları basınımızla paylaşmaya gayret gösterdik. Çözüm odaklı ziyaretlerimizi yapıp önerilerimizi sunduk. Elazığ'da depremden sonra yapılan güzel çalışmalar var, biz onları da takdir ediyoruz, yalnız tek bir ferdimizin dahi mağdur olmaması konusunda gayret gösteriyoruz." dedi.

"Esnafımızın, halkımızın ve bina sakinlerinin dinlenmesi gerekiyor"

Vatandaşın talebinin dikkate alınması gerektiğini belirten Kavaklı, "Abdullah Paşa Mahallesi'nde 6 ve 7 nolu çarşıda çok ciddi mağduriyetler vardır. Bunların içerisinde daha önceden tek katlı olan dükkânlar maalesef binaların altına yapılıyor. 26 bağımsız bölüm yapıldı. Daha önce bu çarşıda her türlü ticari işletmeye sahip iken şu anda kısıtlı bir şekilde ticaret yapmak zorunda kalacaklar. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor. Esnafımızın, halkımızın ve bina sakinlerinin dinlenmesi gerekiyor. Bakanlarımızın vermiş olduğu söz ve vaatlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Şu an buradan çıkan sonuç şudur ki bakanlarımızın sözü Elazığ'da geçerli değil, bu kabul edilir bir durum değildir. Bundan dolayı bu mahalleye, buradaki esnafımıza, buradaki halkımıza yeni bir teklifle gelmek zorundalar. Buradaki mağduriyeti gidermek, esnafımızın ihtiyaçlarını karşılamak adına, yeni bir teklif vermek zorundalar. Bu teklifler masa başında değil vatandaşlar dinlenerek verilmeli. Biz bakanlarımıza ve Elazığ'daki yetkililerimize sesleniyoruz depremde acı yaşadık daha fazla acımızı katmerleştirmeyin, yaramıza merhem olun. Esnafımızı halkımızı mağdur etmeyin. Bizim tek isteğimiz budur." ifadelerini kullandı.

“Yetkililer bizimle görüşmüyorlar”

Talha Çetiner

152 dükkândan sadece 26 tanesinin bağımsız diğer dükkânların ise bina altına yapılmasının esnafı zor durumda bırakacağını ifade eden Talha Çetiner, "Bugüne kadar hiçbir yetkiliden bilgi alamadık. Hangi kuruma gidersek bir bilgilerinin olmadığını söylüyorlar. Arsa sahibi olmamıza rağmen arsamızın üzerine bina yapılacak ve bize sadece bir dükkân verilecek bu bir haksızlıktır. Yapılacak olan binalarda hak sahipliğimiz olmayacağı gibi bir de bizden ücret istenileceği söyleniyor. Buna karşı olduğumuz için bugün burada toplandık. Bir diğer konu yapılan 26 adet bağımsız dükkân kime ne şekilde verilecek bunları öğrenmek istiyoruz." şeklinde konuştu.(İLKHA)

Advert

Paylaş: