YouTube Türkiye'de temsilcilik açma kararı aldı

Sosyal medya düzenlemesi kapsamında Türkiye'ye temsilcilik açma kararı veren YouTube, temsilci atama sürecini başlatacaklarını duyurdu.

YouTube Türkiye'de temsilcilik açma kararı aldı

Advert

1 Ekim'de yürürlüğe giren ve "Sosyal Medya Yasası" olarak da bilinen kanun kapsamında ülkede temsilciliği bulunmayan şirketlere 10'ar milyon lira ceza verilmişti.

Verilen cezanın ardından YouTube, Türkiye'de yerel bir tüzel kişi temsilcisi atama sürecini başlatma kararı aldığını duyurdu.

YouTube'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"YouTube olarak şeffaflığa, ifade özgürlüğüne ve bilgi erişimine olan bağlılığımızı korurken, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki yerel yasa ve düzenlemelere uymak için her zaman özen gösteriyoruz. Kısa bir süre önce düzenlenen 5651 sayılı kanunla sosyal ağ platformları için getirilen yeni yükümlülükleri son bir kaç aydır bütün boyutları ile inceledik.

YouTube'un Türkiye'deki içerik üreticileri ve kullanıcılar için ne kadar önemli olduğunu biliyor, her gün on binlerce içerik üreticisinin YouTube'da yarattığı çok sesli özgün dünyayı ilgiyle takip ediyoruz. Bunun bilinciyle ve ilkelerimize bağlı kalarak YouTube için yerel bir tüzel kişi temsilci atama sürecini başlatma kararı aldık. Türkiye'deki yetkililerle de paylaştığımız bu kararı almış olmaktan memnuniyet duyuyoruz" (İLKHA) 
 

Advert

Paylaş: