Elazığlı depremzedelerden elektrik kesintilerine ve yol çilesine tepki

​Elazığ depreminin ardından ağır hasar aldığı gerekçesiyle yıktırılan binaların yapımını üstlenen firmanın sağlam olan binaların yollarını kapatmasına, elektrik kablosunu kesmesi ve doğalgaz ile su borusunu patlaması dolayısıyla yaşanan mağduriyet vatandaşı çileden çıkardı.

Elazığlı depremzedelerden elektrik kesintilerine ve yol çilesine tepki

Advert

Elazığ’da 24 Ocak'ta meydana gelen depremden en çok etkilenen mahallelerden biri de Mustafapaşa Mahallesi'ydi. Mahallede şu ana ağır hasar alan 76 bina yıktırıldı.

Yıkılan binaların yerine yenileri yapılmaya başlanırken şantiye alanına dönüşen bölgedeki sağlam binalarda yaşayanlar da elektrik, yol, doğalgaz ve yol gibi sorunlardan dert yanıyor.

Elazığlı depremzedelerden elektrik kesintilerine tepki

İkamet ettiği apartmanda sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle elektronik cihazlarının sürekli arızalandığını  söyleyen Abdülhamit Topçuoğlu, yaşadıkları sorunlarla yetkililerin ilgilenmediğini söyledi.

Abdulhamit TopçuoğluTopçuoğlu, "Ne belediye başkanı ne de milletvekilleri gelip bizim bir sıkıntımız var mı diye sormuyor." diyerek dert yakındı.

Bir başka apartman sakini Ramazan Bataray ise elektriklerin kesintilerinden dolayı ısınamadıklarını söyledi.

Ramazan Bataray

Bataray, su ve doğalgaz kesintilerinin de bina sakinlerini usandırdığını belirterek, “Hanımım rahatsızlandı ancak ambulans buraya ulaşamayacağı için çağıramadık. Elazığ’ın merkezinde, bu kışın ortasında iki gün boyunca elektriksiz kaldık. Ne dağıtım şirketi ne de yüklenici firma ilgilenmiyor. Kesintiden dolayı 7 bin TL'lik buzdolabım arızalandı. Bu zararımı kim karşılayacak? Bir ay bile faturayı geciktirdiğimizde elektriğimizi hemen kesiyorlar." dedi.

Elazığlı depremzedelerden elektrik kesintilerine tepki

“Evime giderken düşüp ayağımı kırdım.”

Evlerine ulaşabilecekleri bir yolun olmadığını dile getiren Gülnaz Bataray ise, "Deprem Allah’tan geldi ancak bizi bunlar mağdur etti. Bize de yazık, biz de vatandaşız. Yol olmadığı için evime giderken düştüm, iki gün boyunca yatakta yattım. Çok mağdur olduk ve nereye gideceğimizi de bilmiyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

Yaşadıkları sorunlarda yüklenici firma ve belediyenin payının olduğunu savunan diğer apartman sakinleri de sorunlarının çözülmesini istedi. (İLKHA)
 

Advert

Paylaş: