Elazığ İl Müftüsü din görevlileri ile video konferans üzerinden görüştü

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın Din Görevlileri ile geniş katılımlı bir video konferans toplantısı yaptı

Elazığ İl Müftüsü din görevlileri ile video konferans üzerinden görüştü

Advert

Salgın hastalık (Covid-19) nedeniyle Zoom programı üzerinden çevrimiçi düzenlenen toplantıya İl Müftü Yardımcıları Abdürrahim Aytaç, Özer Cömert, şube müdürleri, imam hatip ve müezzin kayyımlar katıldı.

Müftü Selami Aydın’ın başkanlığında yapılan video konferansta başta Coronavirus tedbirleri olmak üzere gündeme dair bilgiler paylaşıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından müftülüklere gönderilen talimatlar doğrultusunda camilerin tedbirlere uygun olarak açık tutulması gerektiğini belirten Müftü Aydın, Diyanet TV, Diyanet Radyo ve Diyanet’in basılı yayınlarının tanıtılması konularında bilgiler verdi.

Cami görevlilerinden sıkıntıda olan vatandaşları tespit edip kapılarını çalmalarını isteyen Müftü Aydın, boş vaktin çok olduğu bu süreçte sürekli kitap okumanın ve ezberlerin tekrarlanmasının da faydalı olacağını hatırlattı.

Yeni yılın yaklaşması münasebetiyle görevlilerden Diyanet Takvimi’nin topluma ulaştırmaları için şimdiden harekete geçmelerini isteyen Müftü Aydın, ayrıca Başkanlığın süreli yayınlarının takip edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Müftü Aydın, salgın hastalık sürecinde Başkanlığın emirleri doğrultusunda sosyal medya hesapları üzerinden uzman konukların katılımı ile aile eğitimlerine devam ettiklerini belirtti.

"Vaaz ve konferanslarımız ilgi ile takip edilmektedir"

Bu tür toplantıların tekrarlanacağını belirten Müftü Aydın, video konferansta şunları söyledi:

"Elazığ Müftülüğü olarak yeni sürece adapte olduk ve toplantılarımızı internet üzerinden online olarak gerçekleştiriyoruz. Sadece toplantılar değil, eğitim ve irşad faaliyetleri de internet üzerinden yapılıyor. Bu şekilde vatandaşlarımız ile Müftülük arasındaki bağ kopmamış oluyor.

Özellikle müftülük gibi personel sayısının yoğun olduğu kurumlarda internet üzerinden yapılan toplantı ve görüşmeler büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu çerçevede sosyal medya üzerinden gerek personel gerekse vatandaşlarımıza ulaşmamız DİB tarafından takdir edilirken, vaaz ve konferanslarımız da ilgi ile takip edilmektedir. Bu noktada emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum.

Her zorluğun yanında bir kolaylık veren Yüce Allah bizleri kendi rızasına muvaffak kılsın." (İLKHA)
https://ilkha.com/yerel/elazig-il-muftusu-din-gorevlileri-ile-video-konferans-uzerinden-gorustu-145792

Advert

Paylaş: