Elazığ'da Covid-19 tanı laboratuvarı hizmete girdi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde Covid-19 hastalığın tanısında önemli bir yere sahip olan PCR (Polimeraz Zincir Reaksiyonu) Laboratuvarı hizmete girdi.

Elazığ'da Covid-19 tanı laboratuvarı hizmete girdi

Advert

Covid-19 moleküler tanısı kapsamında hizmete giren laboratuvarda incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Profesör Doktor Cahit Polat, Fetih Sekin Şehir Hastanesinin diğer tüm alanlarda olduğu gibi pandemi sürecinde de etkin rol aldığını belirtti.

Polat, "Coronavirus ile mücadele kapsamında bölgemizin merkezi konumunda olan hastanemizde daha hızlı sonuç almak amacıyla laboratuvarımız hizmete girmiştir. Hastanemize başvuran ve Covid-19 şüphesi bulunan kişilerden alınan numuneler, laboratuvarda aynı gün içerisinde sonuçlandırılarak hastaların tedavilerine zaman kaybetmeden başlanmaktadır. 7/24 saat esasına göre hizmet veren laboratuvarda son teknoloji tanı yöntemleri kullanılarak yüksek kapasiteyle hızlı sonuç almaktayız." dedi.

Ealzığ'da Covid-19 tanı laboratuvarı hizmete girdi

"PCR kapasitemizi iki katına çıkarmakla daha etkin tedavi sürecine sahibiz"

Elazığ’da hizmete giren 2’nci PCR laboratuvarı ile daha etkin hizmet verileceğini belirten Polat, "Bilindiği üzere pandemi salgının ortaya çıktığı ilk dönemlerde alınan bu numuneler il dışına gönderilmekteydi ve çok geç sonuç alınmaktaydı. Daha sonra ilimizin ilk PCR laboratuvarı Fırat Üniversitesi Hastanesi bünyesinde kuruldu. İlimizdeki numunelere ilave olarak çevre illerden gelen test örnekleriyle de yoğunluk had safhadaydı. Geldiğimiz noktada Bakanlığımızın katkı ve takdirleriyle ilimizde hizmete giren 2'nci PCR laboratuvarı ile salgının önlenmesi ve hastaların belirlenmesinde şimdi daha güçlüyüz. Artık ilimiz ve bölgemiz için PCR kapasitemizi iki katına çıkarmakla daha etkin tedavi sürecine sahibiz. Bu vesileyle burada vatandaşlarımıza tekrar çağrıda bulunarak, hastalığa yakalanmamak için lütfen maske, mesafe ve kişisel temizliğinize dikkat edin." çağrısında bulundu. (İLKHA)

Ealzığ'da Covid-19 tanı laboratuvarı hizmete girdi

 

Advert

Paylaş: