HAMAS yetkilisi Ebu Merzuk: Selahaddin’e zaferi getiren ümmetin birliğiydi

​HÜDA PAR'ın, uluslararası 2’nci Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumunda konuşan HAMAS Siyasi Birim Üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, "Selahaddin’e zaferi getiren ümmetin birliğiydi ve Selahaddin bunun üzerinde ciddi çalıştı." dedi.

HAMAS yetkilisi Ebu Merzuk: Selahaddin’e zaferi getiren ümmetin birliğiydi

Advert

HAMAS Siyasi Birim Üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk, HÜDA PAR'ın, uluslararası 2’nci Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumunda konuştu.

 

Selahaddin-i Eyyubi'nin büyük bir örnek olduğuna dikkat çeken Ebu  Merzuk, "Selahaddin’e zaferi getiren ümmetin birliğiydi ve Selahaddin bunun üzerinde ciddi çalıştı. Bu metot Selahaddin’in mezhepsel ve fikirsel yönelimlere karşı olan muamelesiydi." dedi.

 

 

"Bu ümmet tökezleyebilir ama hiçbir zaman yenilmez"

 

Haçlıların Filistin’i işgali zamanında hiçbir Müslüman'ın o dönem Haçlıların meşruiyetini kabul etmediğini vurgulayan Ebu  Merzuk, "Haçlıların Filistin’i sömürmesini hiçbir halk ve hiçbir lider kabul etmemiştir. Bundan dolayı ben şu an işgalci rejimle işbirliği içinde olan liderlere sesleniyorum. Bu zulüm kesinlikle devam etmeyecektir. Ve sizin tarihte hiçbir iziniz kalmayacaktır. Bu ümmet tökezleyebilir ama hiçbir zaman yenilmez. Zaman içinde bir daha zaferini kazanacaktır. Ümmeti bir daha diriltecek olan da Kudüs davası olacaktır. Tarih boyunca da sürekli böyle olmuştur. Biz İslam ümmeti için daima ümit içindeyiz. Selahaddin, ümmetin başına gelmiş bir musibet değildir. Bilakis ümmetin izzetini ayağa kaldıran bir kişidir." ifadelerini kullandı.

 

"Selahaddin hiçbir zaman düşmanı büyük görmedi ama yüceltmedi de"

 

Selahaddin-i Eyyubi'nin Kudüs'ü fethi sırasında Haçlıların elinde 400 bin esir Müslüman'ın olduğunu hatırlatan Ebu Merzuk, "Tüm bunların kurtuluşu için çalıştı. Bugün hükümdarlar da kendi halklarına karşı ciddi bir ince davranış içinde olmalıdır. Onlara iyi muamele etmelidir. Selahaddin-i Eyyubi âlimlerle birlikte olduğunda onlarla beraber hareket etti. Âlimler ona daime nasihat ediyorlardı. Yaptıklarını meşrulaştırmak için almadı onları. İbn-i Şeddad şöyle diyor; 'Selahaddin hiçbir zaman düşmanı büyük görmedi. Onların durumunu da hiçbir zaman yüceltmedi. Onları her zaman küçük ve zayıf gördü.' Biz Müslümanlar Allah’ın yardımı altındayız. Onlar âlimlerle beraber savaştığında hiçbir zaman düşmanlarını büyük görmedi. Kendilerini her zaman daha kuvvetli gördüler. Allah kendisi için savaşanları zafere kavuşturacaktır. Allah bu dinin izzeti için çalışanı izzetli kılacaktır inşallah." şeklinde konuştu.

 

"Tarih hiçbir zaman bu dine ihanet edeni zikretmeyecek ve tarihine almayacaktır"

 

Ümmetin birliği ve güçlü olması için çalışılması gerektiğini söyleyen Ebu  Merzuk, "Tarihte kendisinden bahsedilen kişi de Kudüs davası için çalışan olacaktır. Tarih hiçbir zaman bu dine ihanet edeni zikretmeyecek ve tarihine almayacaktır. Mescid-i Aksa ve Kudüs şu an israilin işgali altındadır. Şu an Yahudilerin sayısı 7 milyondur. Biz ise 1,5 milyarı geçmişiz. Buna nasıl bakmalı, nasıl çalışmalıyız? Her Müslüman Kudüs davası adına çalışmak boynumuzun borcudur. Kudüs sadece Filistinlilerin değil; tüm İslam ümmetinin özellikle de alimlerin borcudur." dedi. (İLKHA)

 

Advert

Paylaş: