Organik sebze ve meyve üreticileri pazar yerinin kurulmasını istiyor

Elâzığ'ın Palu ilçesinde pazar yerinin olmamasından yakınan satıcılar, üretilen organik malların satışının kolaylaşması için pazar yerinin ilçede kurulmasını için yetkililere çağrıda bulundu.

Organik sebze ve meyve üreticileri pazar yerinin kurulmasını istiyor

Advert

Organik malların satışını yapmakta zorlanan pazarcılar, yetkililerden pazar alanı talebinde bulundu. Vatandaşların yerli ürünlerden memnun olduklarını dile getiren Nihat Karabal, pazar alanının açılması gerektiğini söyledi.
 
 
Karabal, "Ürünleri bizler üretiyoruz. Komşularımızın tamamı kendi ürünlerini getiriyorlar. Vatandaşlar da bizler de ürünlerden memnunuz. Tamamen organik ürünler. Üzüm, domates, patlıcan ve biber satışını yaptığımız ürünlerin önde gelenleridir. Baltaş, Sarıkamış ve Palu civarından ürünlerimiz gelmektedir. Kendi imkânlarımız ile ürünleri getiriyoruz. Biz pazarcılar olarak, pazar yeri talebinde bulunuyoruz. Vatandaşlarımız bizlerden alışveriş yapıyor ve aynı zamanda memnunlar." dedi.
Organik sebze ve meyve üreticileri pazar yerinin kurulmasını istiyor
 
"Belirli bir yerimiz olsa fiyatlar da sabit kalır"
 
Organik köy ürünlerinin piyasada çok düşük fiyatlara gittiğini belirten Metin Anat, pazar yerinin olması dengeli bir satışın yapılmasını sağlayacağını vurguladı.
Metin Anat
 
Anat, "Bizler ürünlerimizi Keklikdere ve Balkaya köylerinden getiriyoruz. Üzüm, domates, biber, patlıcan, elma ve bal gibi ürünleri satış yapabilmek için getiriyoruz. Ürünleri bizzat bizler yetiştiriyoruz ve ürünlerimiz organik ürünlerdir. İyi mal değerlidir. Ama piyasaya baktığımız zaman köyde üretilen mallar geride kalıyor. Köyde üretilen mallar ucuz alındığı için üretim giderek azalıyor. Fabrika ve mal sahipleri her zaman kazanıyor ama köylüler her geçen gün kaybediyor. Satışlarımızı yol caddesinde yapıyoruz. Yetkililerden ise pazar yeri açmalarını istiyoruz. Pazar yerinin olması daha iyi, belirli bir yerimiz olur ve fiyatlarda sabit kalır. Yetkililerden beklentimiz bu yönde." ifadelerini kullandı.
Organik sebze ve meyve üreticileri pazar yerinin kurulmasını istiyor
Benzin ve gübrelere yapılan zamların fiyatlara yansıdığını ifade eden Murat Arslanoğlu, "Üç değirmenler köroğlu mezrasından haftanın iki günü pazar yerine malzeme getiriyoruz. Bu yıl fiyatlar çok düşük durumda. Fiyatın daha fazla düşürülmesi biz satıcıları kurtarmıyor. Benzin ve gübre fiyatlarının yükselmesi sebze ve meyveye de yansıyor. Pazar alanımız olmadığı için araçlar sıkışıyor, vatandaşlar zorlanıyor. Belediyeden isteğimiz pazartesi ve cuma günlerini pazarcıların hizmetine vermesidir." dedi. (İLKHA)
Nihat KarabalMurat ArslanoğluOrganik sebze ve meyve üreticileri pazar yerinin kurulmasını istiyorOrganik sebze ve meyve üreticileri pazar yerinin kurulmasını istiyor
 
 

Advert

Paylaş: