Elazığ'da karantina ihlali yapanlar yurtlara yerleştirilecek

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, kentte izole edilen vatandaşların dışarı çıkmaları durumunda yurtlara yerleştirileeğini belirtti.

Elazığ'da karantina ihlali yapanlar yurtlara yerleştirilecek

Advert

Vali Yırık, "Sağlık İçin Hepimiz İçin" temasıyla kentteki kurum müdürleriyle esnafı ziyaret ederek Coronavirus ile ilgili bilgilendirmelerde ve uyarılarda bulundu.  
Elazığ'da karantina ihlali yapanlar yurtlara yerleştirilecek
Yapılan esnaf ziyaretinin ardından basın açıklaması yapan Vali Yırık, pandemi kurulunun aldığı kararları açıkladı.
 
Yırık, "Kendi canımıza saygı duyuyorsak, yaşlılarımızı düşünüyorsak, çocuklarımızı korumak istiyorsak ve onların yüz yüze eğitiminin başlamasını arzu ediyorsak, maskeye, mesafe mutlaka riayet etmemiz lazım. Her zaman söylüyoruz; Coronavirus tedbirden güçlü değildir. Bundan önceki aylarda gerek pandemi kurulu gerekse de il hafızzasıhha kurulunda birçok kararlar aldık ama hâlâ bu kurallara riayet etmediğimiz aşikâr. Maskesini takmayan, mesafeye riayet etmeyen insanlar başta, kendi canlarına, yanındaki, yakınlarındaki yaşlılar, çevresindeki dostlarla, sonra da çocuklarının geleceklerine kastediyor demektir." dedi.
Elazığ'da karantina ihlali yapanlar yurtlara yerleştirilecek
Pandemi kurulunun aldığı kararların bazılarına vurgu yapan Yırık, "65 yaş vatandaşlarımız pazarlarda ihtiyaçlarını saat 10.00`a kadar giderilmesine karar verdik. Düğünlerin masa düzeni ve yemeksiz olmasına karar verdik. Nikah kıyma şeklinde ise birinci derece yakınlarının katılması şartıyla yapılmasına karar verdik. Yine midibüs, minibüs gibi toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu alınmamasının karar verdik. Vatandaşlarımızdan bunlara riayet etmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Valisi Yırık, "İzole edilen vatandaşımız dışarı çıkıyorsa, evinden alınacak yurtlara yerleştirilecek orada karantina süresini geçirmesi sağlanacak,  devletin yapmış olduğu tüm masraflar kendisinden alınacak. İstirham ediyorum maske, mesafe, temizlik 3 basit kural. Bu kadar basit." şeklinde konuştu. (İLKHA)
 

Advert

Paylaş: