​Elazığ 112 Komuta Kontrol Merkezi yeni telsiz haberleşme sistemine geçti

İl Sağlık Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne bağlı Komuta Kontrol Merkezi’ne 7 gün 24 saat kesintisiz haberleşmeyi sağlamak üzere “Yeni Sayısal Telsiz Haberleşme Sistemi” kuruldu.

​Elazığ 112 Komuta Kontrol Merkezi yeni telsiz haberleşme sistemine geçti

Advert

Sağlık Bakanlığı, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Elazığ’a tahsis edilen 3 Milyon TL’nin üzerinde bir kaynakla kurulan sistem hakkında İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat bilgi paylaşımında bulundu.

Kurulan yeni haberleşme sistemi hakkında yazılı açıklamalarda bulunan Polat, “Komuta Merkezimizde daha önce analog telsiz sistemi ile haberleşme sağlanmaktaydı. Bölgenin ve ilimizin coğrafik doğa koşullarından kaynaklı olarak haberleşme sisteminde zaman zaman sorunlar yaşanabilmekteydi. Şehrimizin 17 ayrı bölgesine çok titiz çalışmalar sonrasında kurulan siteler sayesinde her türlü acil ve afet durumu hallerinde 7 gün 24 saat kesintisiz haberleşmeyi sağlayacak sistem tamamlanıp hizmete başladı. Bu sayede 112 komuta Kontrol Merkezimize gelen acil çağrılara, ekiplerimiz çok daha hızlı reaksiyon göstererek ulaşacak ve 112 ambulanslarımız ilimiz sınırları içerisindeki hiçbir olumsuz coğrafik şartlardan etkilenmeden haberleşmelerini sürdürmeye devam edebileceklerdir.” ifadelerine yer verdi.

Yaptığı yazılı açıklamada 7 gün 24 saat kesintisiz haberleşme olanağı tanıyan ve tamamen yerli üretim olduğunun altını çizen Polat, yeni haberleşme ağında emeği geçenlere teşekkür etti.

Advert

Paylaş: