Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatı devam ediyor

Engelli vatandaşların sosyal yaşamlarına katkı sunmak amacıyla hayata geçirilecek Engelsiz Yaşam Merkezi’nin inşaat çalışmaları devam ediyor.

Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatı devam ediyor

Advert

1298,53 m² alan üzerine inşa edilen yaşam merkezinin temel beton döküm çalışmaları tamamlandı. Bodrum kat kalıp/demir imalatı ise devam ediyor.

İzzetpaşa Mahallesi Şehit Yüzbaşı Tahir Caddesi ile Mehmetçik Sokak kesişimin de bulunan (eski Çağrı Tıp Merkezi yeri) ve 6175 m² kullanım alanına sahip Engelsiz Yaşam Merkezi, 2021 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete sunulması hedefleniyor.

Sosyal donatı alanları ve eğitim aktiviteleriyle engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde; 25 araçlık otopark, 100 Kişilik Sinema Salonu, 2 adet çok amaçlı oda, 80 kişilik eğitim ve konferans salonları, mescitler, kütüphane ve okuma salonları, acil müdahale odası, toplantı odaları, 5 adet bilgisayar odası, müzik atölyesi, yağlı boya atölyesi, resim atölyesi, satranç odası, İşaret Dili ve Eğitim Odaları, 4 adet oyun odası, psikolojik danışma servisi, birim sorumlu odaları, 22 adet idari birim odası, 15 adet derslik, 7 adet danışman odası, 7 adet aile eğitim odası, 2 adet kantin, çay ocağı-mutfaklar, personel odaları, arşivler, depolar, EBEGEM birimleri, ADEM Birimleri ve gençlik merkezi birimleri yer alacak.   

 


  

Advert

Paylaş: