Elâzığ Umut Kervanı, bu bayramda muhtaçlar "etsiz kalmasın" diye çalışmalarına başladı

Elâzığ Umut Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Nihat Bakşi, "Bu bayramda hep beraber çalışıp evine kurban eti ulaşmayan hiçbir fakir ve ihtiyaç sahibi aile bırakmayalım" diyerek hayırseverlere çağrıda bulundu.

Elâzığ Umut Kervanı, bu bayramda muhtaçlar

Advert

Rutin olarak çalışmalarını sürdüren Elâzığ Umut Kervanı; duyguların tavan yaptığı, kalplerin cezbeye geldiği, kardeşliğin ve yardımlaşmanın anlam kazandığı bu gibi kutsal zaman dilimlerini iyi değerlendirmenin ve farkındalık oluşturmanın tam zamanı olduğunu göstermek için hep birlikte çalışmak gerektiğinin altını çizdi.
Bakşi, kurban bağışı ve vekalet çalışmalarının başladığını belirterek depremin ve pandeminin etkilerinin azaltılması için hayırseverlere seslendi.
 
“Habil’in, Allah’a adadığı temiz kurbanı kabul edilmiş ve Kabil’in kurbanı ise kabul edilmemiştir”
 
Hazreti Âdem Aleyhisselamın çocuklarını örnek göstererek Kurban Bayramının ne denli önemli bir ibadet olduğunu anlatan Bakşi, kendimiz için istediğimizi kardeşimiz için de istememiz gerektiğini vurgulayarak:
Elâzığ Umut Kervanı, bu bayramda muhtaçlar
 
“Elâzığ Umut Kervanı olarak kurban bağışlarını almaya başladık. Yardımlaşma derneği olarak kurban bağışı kampanyamızı başlattık. İnşallah bizler, kurban etlerini fakir ailelere ulaştıracağız. Önümüz Kurban Bayramı ve Kurban Bayramı denilince aklımıza Hazreti Adem Aleyhisselamın çocukları olan Habil ile Kabil aklımıza geliyor. Kurban, o zamandan günümüze kadar gelmiştir. Habil’in Allah’a adadığı temiz kurbanı kabul edilmiş ama Kabil’in kurbanı kabul edilmemiştir. Kur'an’da anlatılan her kıssada bizler için dersler vardır. İşte, Hazreti Âdem Aleyhisselamın kıssasında da kurbanla ilgili almamız gereken çok güzel dersler var. Yani hayır yaparken ve infakta bulunurken güzel şeylerden vermemiz gerekir. Aslında kendimiz için istediğimizi kardeşlerimiz için de istemeliyiz.” dedi.
“Kurban Bayramı’nda evine et götüremeyen hiçbir vatandaşımız kalmasın diye gelin hep beraber çalışalım”
 
Bu sene kesilmesi beklenen kurbanların ve Elâzığ ili için öngörülen kurban hisselerinin değerini açıklayan Bakşi, yüzlerce ailenin derneklerinden beklentileri olduğunu ve bu beklentileri hayırseverler ile gerçekleştirebileceklerini belirterek:
 
 
“Bu sene Elâzığ ili için, küçükbaş kurban bedeli bin 200 TL; büyükbaş kurban bedeli ise bin 500 TL olarak belirlenmiştir. Elâzığ Umut Kervanı olarak ilimiz için kurban çalışmalarımız devam ediyor. Yardımlaşma derneği olarak tespit ettiğimiz yüzlerce aile var. Elazığ’da büyük bir deprem meydana geldi. Depremde evleri yıkılıp konteynerlerde kalan yüzlerce aile var ve bu ailelerin Umut Kervanı'ndan beklentileri vardır. Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte, kurban eti almak için bizlere başvuruda bulunuyorlar. Bizler de muhtaç ailelerimizin yüzünü güldürmek istiyoruz. Hayat birlikte güzel. İlimizde üç ayrı yerde konteynerler var ve buralara kurban eti ulaştırmak istiyoruz. Muhtaç ailelerin sevinci olmak istiyoruz. Bizler istiyoruz ki fakir ve muhtaç aileler bu bayramı hoş geçirsinler, mağduriyet yaşamasınlar. Kurban kesecek olan vatandaşlar Elâzığ Umut Kervanı aracılığı ile kurbanlarını fakir ve muhtaç ailelere ulaştırsınlar. Kurbanları hayırseverlerden teslim alıp tespit ettiğimiz 600 fakir ve muhtaç aileye ulaştıracağız. Bu sene yaşanan mağduriyet daha fazla olduğu için bizler de daha fazla çalışarak fakir ve muhtaç ailelere kurban eti ulaştırmak istiyoruz. Deprem ve pandemiden dolayı vatandaşlarımız işsiz kaldı ve iş bulamıyorlar. Tabi bizler, muhtaç ailelere ayni ve nakdi yardımlarımızı da yapıyoruz ama bu yardımların yanında bayramda kurban eti de ulaştırmak istiyoruz. Rabbim şimdiden hayırseverlerimizin yapmış oldukları ve yapacakları hayırları kabul etsin inşallah. Elâzığ Umut Kervanı adına dünya Müslümanlarının bayramını tebrik eder ve hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” ifadelerini kullandı.
 
Bakşi, yurt içi çalışmalarının yanı sıra özellikle Asya, Afrika, Yemen ve Filistin’de bulunan ve zor günler geçiren kardeşlerimizin de yaralarını hayırseverlerin aracılığı ile sarabileceklerini belirtti.
Elâzığ Umut Kervanı, bu bayramda muhtaçlar
Bakşi, “Elazığ Umut Kervanı olarak yurtdışı için de kurban vekâleti almaktayız. İnşallah hayırsever kardeşlerimizin vermiş olduğu vekâletleri yurtdışına da götüreceğiz. Yurtdışı kurban bedelleri ise şöyle; Afrika 550 TL, Yemen 1000 TL, Filistin 2000 TL, Asya 650 TL. Kurbanını yurt dışına göndermek isteyen vatandaşların vekâletlerini de alarak kurbanlarını, göndermek istedikleri ülkede kesiyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 

Advert

Paylaş: