Yanan çöplük buğday tarlasını küle çevirdi-VİDEO

Palu ilçesinde ilçenin kullanılan çöplüğündeki yangın buğday tarlasına sıçrayınca 8 dönüm civarı tarla kül oldu.

Yanan çöplük buğday tarlasını küle çevirdi-VİDEO

Advert

Palu ilçesi Maço mevkiinde ilçe çöplüğündeki yangın 8 dönümlük olduğu tahmin edilen buğday tarlasına sıçradı. Saat 13:00 civarı meydana gelen yangının farkedilmesi üzerine itfaiyeye haber verildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Hacı Ahmet Arslanoğlu`na ait olan tarla küle döndü.

HABERİN VİDEOSU

İlçe çöplüğünün  senelerdir tarlalarının yanında olması dolayısıyla, tarlalarının yangına maruz kalma riski ve korkusu ile ekim yapmak zorunda olduklarını ve ekim yapmaktan başka seçeneklerinin olmadığını dile getiren Hacı Ahmet Arslanoğlu şu açıklamada bulundu;

“ İlçe çöpünü belediye ekipleri buraya döküyorlar. Poşet ve hafif çöplerin tarlalara uçmaması için mazotla yakıyorlar. Bugünkü yangında bu nedenden dolayı çıktı. Aşağısı tarlalarla dolu olan böylesi bir yerde çöplük olur mu? 8 dönüm civarı arazim yandı. Yanımdaki arazide ekili ve oda bu tehlike ile karşı karşıya. Bu zarar ve ziyanı mı kim karşılayacak. Yetkililerden tarla sahipleri olarak, bir an önce bu çöpün burdan kaldırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca yanan 8 dönümlük buğdayımın zararınında yetkililer tarafından giderilmesini talep ediyorum.”dedi.

Advert

Paylaş: