Elazığlılar: Normalleşme süreci camilerin açılması ile başlamalıydı-VİDEO

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın normalleşme ile ilgili yaptığı açıklamasını değerlendiren Elazığlılar, camilerde cemaatle namaz kılınmasını istediler.

Elazığlılar: Normalleşme süreci camilerin açılması ile başlamalıydı-VİDEO

Advert

Dünyayı etkisi altına alan Coronavirus'ün Türkiye'de de görülmesi üzerine alınan tedbirler kapsamında camilerde cemaatle namaz kılınmasına ara verildi. Normalleşme sürecinin konuşulduğu bu günlerde Elazığlılar ilk olarak camilerin tekrar ibadete açılmasını istedi.
 
Normalleşme sürecinde camilerin yer almaması ve açılışının sonraki tarihlere ertelenmesi Elazığlı vatandaşları derinden etkiledi. Önemli gece ve günlerde camilere kilit vurulması ve önlerine güvenlik güçlerinin konmasından yakınan vatandaşlar evlatlarının Kur’an kurslarından uzak kalmalarının da kendilerini ve evlatlarını üzdüğünü dile getirdi.
 
Elazığlı vatandaşlar, normalleşme süreci ile ilgili İLKHA mikrofonuna değerlendirdi.
Murat Yıldırım, "Bizler Müslüman bir ülkede yaşıyoruz önceliğimiz cami olmalıydı. Evine ekmek götüremeyen küçük esnaflarımız var neden onalar değil de AVM’ler ve burada kapalı çarşı esnafı var neden onlar değil de AVM’ler. Küçük esnaf değil de büyük esnaflar biz bunları demeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Normalleşme sürecinden maneviyatının düşüşte olduğunu belirten Ali Ayvaş, dışarıdaki kalabalığa değinerek cami ve Kur’an Kurslarının kapalı kalmasının bir anlamı olmadığını söyledi. Ayvaş, "AVM’ler ve berberler açılıyor eyvallah neden camilerimiz ibadet hanelerimiz açılmıyor. Bizim öncelikli gayemiz camilerimizi ve medreselerimizin açılması. AVM’ler ve berberler açılabilir ihtiyaca binaen bunlar doğrudur ama eğitimimiz sıfır şu an çocuklarımızı medreseye gönderemiyoruz." dedi.
 
Ayvaş, "Elazığ, tedbirlerin daha sıkı uygulandığı 31 ilden biri değil. Peki, neden camilere girişler yasak, medreselere girişler yasak. Herkes dışarıda ve kalabalık bizler dinine ve ibadetine düşkün bir Elazığ halkı olarak ibadet hanemizin açılmasını istiyoruz. Maneviyatımız çok düşmüş ve alışveriş dinimizin önüne geçmiş durumda. Bakınız Elazığ’da şuan ine atsanız yere düşmez peki alışverişlerimizi neden Allah rızası için yapmıyoruz." şeklinde konuştu.
 
Normalleşme sürecinde alınan karaları değerlendiren Ömer Tepe, "Müslüman bir memlekette yaşıyoruz ama maalesef berberler, Alışveriş Merkezleri açılıyor belki ileriki zamanda ve dönemde farklı farklı yerler de açılacak ama bizim şöyle bir sıkıntımız var bu kadar yer ve alan açılırken neden camilerimiz hala kapalı. Biz camilerimizde ibadet edemiyoruz. Açıkçası bu bizi derinden üzüyor. Belki de camilerimizin açılması Coronavirus'e karşı manevi bir savaşta başlatarak bunu daha iyi bir şekilde yenebiliriz. Ama maalesef yetkililerimiz ya bunun farkında değiller ya da bunu yapmak istemiyorlar. İnşallah en kısa sürede camilerimiz açılır ve ibadetlerimize devam ederiz. Aynı zamanda Kandil gecelerinde ne Müslümanların hassasiyet duyduğu gece ve günlerde camilerimizi kapatıp önlerine güvenlik güçlerini dikip engel oluyorlar ama Anıtkabir'e kol kola girip gidenlere ses çıkarmıyorlar. Halkımız bunu gördü. Bizim anlam veremediğimiz nokta şu AVM açılıyor halk sokaklarda geziyor tozuyor ama buna rağmen halen camilerimiz açılmamıştır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 

Advert

Paylaş: